Ati aflat deja din articolul nostru precedent care sunt principalele facilitati incluse in SOLIDWORKS 2015. Daca in prima faza ne-am propus sa va prezentam o imagine de ansamblu, astazi ne propunem sa incepem sa detaliem 15 dintre caracteristicile SOLIDWORKS 2015 care va ofera o noua perspectiva asupra provocarilor intalnite in activitatea dvs.

Sa incepem asadar cu primele sapte:

Management

1. SOLIDWORKS Treehouse – foloseste o interfata grafica simpla si intuitiva pentru a manageria structura arborescenta a ansamblurilor. Pur si simplu drag and drop piese si subansambluri in ansambluri si construiti structura ansamblului general in cateva minute. Adaugati apoi desenele de executie asociate pieselor sau ansamblurilor dorite. Definiti configuratii, proprietati personalizate si multe altele. Se aplica atat pentru definirea structurii ansamblurilor noi cat si pentru cele deja existente in SOLIDWORKS CAD. Odata definita, aceasta structura poate fi exportata catre SOLIDWORKS si se pot deschide fisierele respective. Imbinati aceasta aplicatie cu SOLIDWORKS Enterprise PDM si veti avea la dispozitie un instrument puternic de management al documentelor.

2. Web2 for SOLIDWORKS Enterprise PDM – util pentru platformele desktop si mobile, permite cautarea rapida a fisierelor, navigare facila si acces la toate functiile uzuale cum ar fi Where Used, Contains, Check-in, Check-out si Change State. Ofera de asemenea posibilitatea de a uploada si downloada usor fisiere, de a interactiona cu proiectele aflate pe server (vault) pentru toti cei ce lucreaza de la distanta. Versiunea disponibila pentru mobil face ca membrii echipei sa aiba acces la ultimele informatii iar deciziile sa se ia in intervalul de timp specificat.

3. Smaller file sizes – pe masura ce devenim mai priceputi in a genera ansambluri cu foarte multe componente dimensiunea fisierelor creste exponential. Vesti bune si in aceasta directie: in SOLIDWORKS 2015 dimensiunea fisierelor pentru ansambluri a fost redusa cu pana la 50-80% iar pentru piese cu pana la 30-50%. Hard-disk-ul dvs. va fi recunoscator.

Documentation

4. SOLIDWORKS MBD – reprezinta solutia integrata existenta in SOLIDWORKS 2015 pentru transmiterea instructiunilor de productie fara desene de executie 2D. Folosind acest instrument puteti defini, organiza si distribui informatiile referitoare la executia produselor (PMI) in varianta 3D respectand standardele. Utilizarea formatelor 3D (3D pdf, e-Drawings) simplifica modalitatea de vizualizare si intelegere a informatiilor referitoare la executia reperelor.

 

5. Automate inspection reports – cu doar un singur click, folosind Inspection, marcati elementele importante din desenele de executie si apoi le exportati catre aplicatia Inspection standalone pentru a inregistra masuratorile. Este eliminata astfel munca obositoare de a marca manual desenele. Inspectorii de calitate pot deschide proiectele de inspectie si au la indemana tot ce au nevoie pentru a inspecta piesele, a inregistra masuratorile, a programa soft-urile pentru masinile de masurat in coordonate si a importa rezultatele acestora.

6. Export to AEC – se intampla ca in multe cazuri sa fie necesar exportul modelelor 3D (echipamente, elevatoare etc.) catre colaboratori care dezvolta cladiri, structuri, instalatii de tratare a apelor, folosind AEC software. Este acum posibil exportul modelelor simplificate din SOLIDWORKS pentru a fi usor importate in AEC folosind formatul .SAT.

Costing

7. SOLIDWORKS Costing 2015 – disponibil si pentru repere sudate (weldments) si extins si pentru alte procedee de executie (injectie piese plastic, piese din plastic printate 3D sau piese obtinute prin turnare). Asa cum v-ati obisnuit deja, folosind Costing ca instrument de evaluare a costurilor pentru repere din tabla indoita, repere strunjite sau frezate, si pentru aceste procedee noi veti putea determina impactul asupra costurilor pentru modelele proiectate.

Urmariti-ne in continuare, vom reveni curand cu detalierea celorlalte caracteristici SOLIDWORKS 2015.