Asa cum am promis, revenim cu detalierea celor 15 caracteristici SOLIDWORKS 2015 si va invitam sa descoperiti modul in care SOLIDWORKS 2015 poate face diferenta pentru dvs. in termeni de inovatie, optimizare si eficientizare.

Design

8. Integrated 3D Printer Support. Tipariti simplu si rapid la imprimanta dvs. 3D direct din SOLIDWORKS. Selectati doar 3D printer din list drop-down si veti  avea acces direct la rezolutia printarii, in plus veti putea determina daca piesa incape in volumul de printare al imprimantei dvs. Toate acestea fara a fi necesar un alt soft!

9. Design electric components in 3D. Inginerii care se ocupa cu desenarea traseelor pentru fire, cabluri complexe si manunchiuri de cabluri in ansambluri stiu cat de greu este sa faca acest lucru in 2D. Electrical Dynamic Connector simplifica proiectarea si utilizarea conectorilor iar 3D Routing Diagnostics identifica si rezolva problemele aparute in desemnarea traiectoriilor, ceea ce semnifica o alta economie importanta de timp.

10. Customizable Context-Sensitive Toolbar. A reprezentat unul dintre visele multor utilizatori din momentul in care Context-Sensitive Toolbars a fost introdus. Ne-am obisnuit sa folosim Context-Sensitive Toolbars (meniurile pop-up care apar atunci cand selectezi ceva in SOLIDWORKS) dar de cate ori nu ne-am gandit „cum ar fi sa pot adauga la acest Toolbar si butonul comenzii pe care o folosesc in mod repetat?” Ei bine, in SOLIDWORKS 2015 putem face asta. Pur si simplu click dreapta pe orice Context-Sensitive Toolbar si alegeti Customize, adaugati apoi orice comanda doriti.

 11. Profile Center Mate – una dintre noile comenzi din SOLIDWORKS 2015, va deveni cu siguranta preferata celor care genereaza ansambluri in mod frecvent. Profile Center Mate aliniaza la centru cele doua elemente, indiferent de marimea sau forma lor. Un alt aspect important este ca in cazul in care se modifica marimea sau localizarea elementelor comanda mentine alinierea la centru! Este aplicabila si pentru asamblarea elementelor cilindrice (gen surub).

12. Flatten Surfaces – o optiune solicitata de multi utilizatori SOLIDWORKS. Permite ca multiple suprafete conectate sa fie desfasurate intr-o singura operatie. Pentru a evalua precizia procesului de desfasurare, un plot al deformatiilor este de asemenea disponibil pentru a observa ariile de compresiune inalta sau de intandire si desigur puteti exporta direct ca fisier DXF/DWG! O comanda foarte utila pentru design incaltaminte, imbracaminte sau chiar pentru coca navelor.

 13. Up to Referenceoptiune noua in linear pattern. Nu mai este necesar sa definiti numarul copiilor si distanta dintre ele. Folosind Up to Reference selectati limita finala (muchie, punct sau fata) a spatiului in care vor fi plasate copiile. Introduceti apoi fie numarul de copii, fie distanta dintre acestea. Programul va calcula automat distanta intre copii sau numarul de copii necesare pentru completarea spatiului definit. Deplasarea limitei selectate conduce la modificarea automata a multiplicarii.

14. Sketch relations at a common vertex – foarte util atunci cand se adauga manual relatii geometrice in schite. Acum, in loc sa fie nevoie sa selectam doua entitati adiacente, putem selecta punctul comun si va aparea automat meniul pop-up de adaugare a relatiei geometrice. Evident, ca si pana acum, meniul pop-up se configureaza in functie de entitatile geometrice selectate.

15. Viewing incremental results – util in cazul analizei non-lineare unde rezolvarea poate fi complexa si consumatoare de timp. Nu mai este necesar sa asteptati finalizarea rezolvarii pentru a verifica daca modelul s-a comportat corect. Puteti urmari desfasurarea simularii si interveni imediat daca sunt necesare modificari fara a astepta incheierea acesteia si afisarea rezultatelor.