In cadrul SOLIDWORKS World 2018, in Los Angeles, Suchit Jain – Vice Presedinte, Strategy and Business Development, Strategy and Community in SOLIDWORKS – a anuntat un nou parteneriat cu gigantul din domeniul Additive Manufacturing, 3D Systems.

Pentru ca printarea 3D (cunoscuta si ca proces additive manufacturing) sa atinga potentialul maxim intr-o gama larga de industrii este esential ca instrumentele de design si fluxul pentru acest proces sa devina mai accesibile pentru intreaga comunitate de designeri si ingineri. Pana acum, acestia nu aveau la indemana cel mai potrivit mediu si cele mai adecvate comenzi, ca si elemente componente ale procesului de design (DFAM – Design for Additive Manufacturing), in vederea obtinerii modelelor. Parteneriatul anuntat cu aceasta ocazie inseamna ca toti utilizatorii SOLIDWORKS CAD cu subscription service (abonament activ) au acces la un nou produs, specific pentru DFAM.

Acum, a proiecta piese pentru procesul de printare 3D este mai usor ca niciodata

Creati si editati rapid structuri tip “grinzi cu zabrele” interne pentru a reduce greutatea si a pastra rezistenta pieselor printate 3D

3DXpert for SOLIDWORKS ofera un nou set complet de comenzi pentru utilizatorii SOLIDWORKS, comenzi care permit acestora sa isi realizeze rapid piesele in varianta producerii prin tehnologiile de print 3D. Putand sa fie folosit atat pentru procesul de printare plastic cat si pentru metal, 3DXpert for SOLIDWORKS pune la dispozitie posibilitatea de a manageria structura suportului adaugat pentru constructia piesei, de a genera structuri interne “tip grinzi cu zabrele” pentru piese, de a aranja pe tava imprimantei piesele in vedere tiparirii, alaturi de multe alte solutii integrate intr-un flux care permite simplificarea procesului de proiectare si fabricatie pentru acest tip de modele.

Optimizarea orientarii piesei

Intelegand ca pentru a obtine maximum din procesul de fabricatie additive manufacturing (printare 3D), trebuie realizata o modificare in modalitatea de gandire a pieselor, 3DXpert for SOLIDWORKS include printre capacitatile sale posibilitatea optimizarii modelului impreuna cu posibilitatea de a-l pregati in vederea printarii. In momentul in care designerii devin “constienti de tehnologia additive manufacturing” creativitatea acestora se poate exprima liber, fara a mai fi constransa in rigorile fabricatiei prin procedurile traditionale. Ca rezultat, se deschid portile pentru o noua lume a posibilitatilor si oportunitatilor care au fost anterior foarte greu sau chiar imposibil de atins. Realizarea geometriilor oricat de complexe, obtinerea pieselor mult mai usoare fara a compromite rezistenta reprezinta numai cateva dintre beneficiile pe care acesasta tehnologie de printare 3D le introduce in procesul de design.

Cum functioneaza?
3DXpert for SOLIDWORKS este o solutie software complementara, dedicata utilizatorilor profesionisti, designeri sau ingineri, care ofera tot ce este necesar pentru a pregati si optimiza modelele create in vederea obtinerii lor prin print 3D. Un click pe un buton din interiorul SOLIDWORKS transfera fisierul nativ SOLIDWORKS direct in 3DXpert for SOLIDWORKS si pune la dispozitie un set cuprinzator de comenzi pentru a analiza, pregati si optimiza piesa pentru additive manufacturing.

Asigurati calitatea piesei printate folosind un minim de suport

Aceasta solutie all-in-one elimina iteratiile si procesele consumatoare de timp care sunt continute in solutiile formate din mai multe programe. 3DXpert for SOLIDWORKS ofera in schimb o cale directa de la designul realizat in SOLIDWORKS catre procesul additive manufacturing intrand astfel intr-o noua lume a posibilitatilor de productie.

3DXpert for SOLIDWORKS este disponibil exclusiv pentru utilizatorii SOLIDWORKS 3D CAD cu subscription service (abonament) activ. Editia Standard este inclusa in SOLIDWORKS subscription si poate fi downloadata gratuit accesand urmatorul link.

Articol preluat din SOLIDWORKS Blog