Cand acuratetea intalneste viziunea

In blogul de astazi vom aduce in discutie o aplicatie ce a aparut mai curand la initiativa utilizatorilor.

Sa preiei rapid geometria unui corp existent, sa o pastrezi sau sa o imbunatatesti si sa obtii rapid fizic noul model nu mai este o fantezie. Si cand spunem rapid, ne referim la ore. Adica pana a doua zi. Din ce in ce mai multa lume, din domenii variate, in afara ingineriei, gaseste si utilizeaza aceasta metoda in aplicatii din ce in ce mai diverse.

Avantajele solutiei SCAN – CAD – PRINT  au fost prezentate de-a lungul timpului pe blogul nostru. Pentru cei care vor sa vada sau sa revada acest proces … urmati acest link.

De curand, SOLIDWORKS a lansat SOLIDWORKS Visualize. Acesta vine sa completeze gama instrumentelor de comunicare a unui concept, puse la dispozitie de SOLIDWORKS. Destinat oricui vrea sa comunice mai bine ideile din format 3D, expert sau incepator, inginer sau designer, SOLIDWORKS Visualize este metoda de transmitere a informatiilor ca imagini de inalta rezolutie sau in format video, beneficiind de toate avantajele existentei unor texturi, iluminari, scene sau filtrari artistice.

Dar ce se intampla cand un scanner 3D Creaform, insotit de VXmodel programul care permite prelucrarea fisierului rezultat in urma scanarii si transferul rapid printr-un singur click catre programul 3D CADintalnesc tehnologia 3D CAD SOLIDWORKS?

Poate noi, Creaform sau SOLIDWORKS nu ne-am gandit ca ar fi posibila aplicatia urmatoare. Dar unii dintre dvs., utilizatori ai acestor solutii, si-au imaginat asta. Si de aici pana la realizarea unei idei, pasul a fost … cum este de obicei cand ai la dispozitie ce iti trebuie. Scurt si rapid.

Iata o aplicatie creata de Bob McGaughey, Technical Applications Manager la Computer Aided Technology, Inc. si a colegului sau, Dan Lindsey.

O statuie a personajului de benzi desenate HULK a fost scanata rapid folosind un echipament GoSCAN de la Creaform. In 10 minute, varianta digitala in versiunea color exista pe ecranul calculatorului. A mai fost nevoie de inca putin timp pentru a prelucra rezultatul scanarii si a umple golurile existente si totul a fost gata. Rezultatul il puteti vedea in format 3D (cum altfel) aici.

Odata terminat acest pas, Bob a salvat in format FBX si l-a importat in SOLIDWORKS Visualize.

Si de aici pana la personalizare nu a mai fost foarte mult. Dan si-a oferit imaginea pentru noul chip al lui HULK, a fost scanat, iar HULK a primit o noua fata. Rezultatul il puteti vedea aici.

O mica demonstratie despre ce inseamna puterea SCAN si CAD. Adaugati si un PRINT 3D si puteti face cadou oricui o astfel de amintire, intr-un timp foarte scurt. CAD WORKS va poate ajuta sa faceti asta. Daca sunteti curiosi sa aflati cum si sa vedeti intreaga solutie functionand integrat, contactati-ne.