Lumea de azi a devenit o lume a device-urilor inteligente – care incet, incet si-au facut loc in viata noastra devenind o extensie pentru fiecare dintre noi. Fie ca vorbim toata ziua, fie ca suntem prezenti pe retele sociale, ele ne conecteaza la lumea virtuala in care ne desfasuram existenta. Poate chiar mai mult: ne indruma, ne ajuta si incearca sa ne simplifice pe cat posibil existenta si comunicarea. Astfel, nu mai este suficient sa produci numai elemente mecanice sau electrice ori electronice. Pentru a ne ajuta pe noi, trebuie in primul rand ca toate aceste elemente sa comunice intre ele. Si cum pot comunica in conditiile in care cei ce le proiecteaza si produc folosesc discipline separate, notiuni separate sau modalitati diferite de lucru?
 

Asa cum in 2014, prin SOLIDWORKS Electrical, am unit departamentele electric si mecanic, suntem incantati sa va anuntam ca incepand cu 1 iulie 2016, SOLIDWORKS a deschis o noua punte intre medii diferite: mecanic si electronic.

SOLIDWORKS PCB a rezultat din combinarea celor 30 de ani de experienta ai Altium in designul placilor electronice cu cei 20 de ani de expertiza ai SOLIDWORKS in generarea si utilizarea unui program prietenos, usor de folosit, comunicativ.

Cu SOLIDWORKS PCB inginerii electronisti si cei mecanici pot lucra in paralel, comutand intre cele doua medii de lucru si sincronizand la comanda proiectele, fara a fi nevoie de schimbul manual de fisiere sau fara a risca sa compromita proiectele. Capacitatea inteligenta si interactiva a programului simplifica layoutul PCB-urilor in timp ce tehnologia de vizualizare 3D permite confirmare rapida, inca de la inceput, a faptului ce modelul este cel corect. Modelele SolidWorks pot fi incorporate direct in mediul de proiectare al placilor electronice, fara a fi nevoie sa schimbam aplicatiile SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS PCB este un program cu profil electronic, dedicat acestui segment de proiectare, si  poate fi instalat  in varianta standalone, fara a fi nevoie de existenta SOLIDWORKS 3D CAD pe acelasi calculator. In schimb, fisierele dintre cele doua comunica nativ, fara translatori. Direct. Bidirectional.

Trei sisteme: Mecanic, Electric si Electronic. O unica solutie: SOLIDWORKS. Singura.