Instrumente si concepte familiare, focus pe idei nu pe software

Stim cu totii ca la baza oricarui proiect se afla o idee. Iar aceasta idee de cele mai multe ori nu vine din partea unei singure persoane, ci este rezultatul lucrului in echipa. Un proiect este de succes in masura in care se tine cont de toti cei implicati (productie, instalare, marketing, vanzari etc.), astfel incat intentia de design sa puna in valoare cele mai bune idei ale fiecarui participant. In aceste conditii a aparut nevoia unui mediu usor de folosit, intuitiv, care sa faciliteze comunicarea ideilor, sa puna in comun inteligenta celor implicati, sa genereze rapid si usor de inteles conceptele si sa fie sigur si posibil a fi accesat de oriunde, oricand. In fapt discutam despre o platforma care sa poata materializa schematic conceptele pentru a defini cea mai buna varianta, ce ulterior sa fie preluata de sistemul CAD. Acest mediu flexibil este SOLIDWORKS Conceptual Design, o platforma complementara SOLIDWORKS 3D CAD.

Cu SOLIDWORKS Conceptual Design va puteti canaliza atentia asupra determinarii, dezvoltarii, verificarii si prezentarii conceptului dvs., ulterior acesta putand servi ca baza pentru piese si ansambluri. Iar pentru comunicarea ideilor prin intermediul cloud intre membrii echipei nu mai exista nicio bariera.

Transferati rapid ideile in mediul virtual generand modele concept 2D si 3D, primind feedback de la colaboratorii interni si externi, testand diverse variante ale conceptului inainte de a incepe lucrul in detaliu asupra proiectului dvs.

Cateva caracteristici:

Dynamic Motion Simulation

Aveti la dispozitie caracteristici de analiza cinematica si dinamica, ce va permit sa rezolvati studii de miscare 2D sau 3D si de a testa fezabilitatea conceptului dvs. cu un efort minim. Puteti determina intervalul de miscare, deplasarile, viteze si acceleratii si de asemenea puteti simula contactul dinamic pentru studii 2D si 3D.

Mechanism Synthesis

Cu SOLIDWORKS Conceptual Design verificarea conceptelor pentru mecanisme este mai simpla decat oricand. Pur si simplu schitati 2D configuratia mecanismului, asociati parametrii dimensionali cunoscuti si lasati SOLIDWORKS Conceptual Design sa calculeze valorile lipsa.

History Based Mates

Captarea intentiei de design reprezinta unul dintre multiplele moduri prin care SOLIDWORKS Conceptual Design va permite sa va concentrati asupra problemelor de design si nu asupra utilizarii programului. Aplicand conditii de asamblare intre componente, intentia dvs. de design este captata si poate fi reutilizata. Aceasta poate insemna o scadere semnificativa a timpului atunci cand se realizeaza asamblarea pieselor. Pur si simplu alegeti o piesa, apoi click pe piesa adiacenta si modalitatile de asamblare predefinite sunt sugerate. Acceptati una dintre optiuni folosind un singur click iar componentele dvs. sunt asamblate in pozitia corecta. In plus, programul va prezinta rapid care componente au astfel de conditii predefinite. Click dreapta pe componenta si daca exista, programul va afiseaza o lista de conditii de asamblare pentru a alege.

Enhanced Interoperability

Sa folosesti SOLIDWORKS Conceptual Design si SOLIDWORKS 3D CAD este mai simplu ca niciodata. Fie ca discutam despre transmiterea conceptelor realizate in SOLIDWORKS Conceptual Design catre SOLIDWORKS 3D CAD, fie ca vrem sa preluam in SOLIDWORKS Conceptual Design informatii din SOLIDWORKS 3D CAD (de ex. conditii de asamblare), tranzitia se face rapid si usor.

Desigur exista situatii cand apare necesitatea modificarii proiectelor realizate in SOLIDWORKS 3D CAD pentru a se adapta cerintelor unui nou proiect. In plus fata de instrumentele de editare directa aparute in versiunea 2015 exista si noua comanda „Edit in SolidWorks”. Aceasta va permite sa deschideti direct modelul 3D CAD in SOLIDWORKS 3D CAD pentru editare. Salvati modificarile si SOLIDWORKS Conceptual Design va realiza automat update-ul. Conceptele realizate in SOLIDWORKS Conceptual Design pot fi transmise catre SOLIDWORKS 3D CAD in vederea detalierii, captandu-se conditiile de asamblare, entitati si geometrii de schita, constrangeri dimensionale astfel incat faza de detaliere sa se faca foarte rapid.

Transformarea ideilor in realitate cu SOLIDWORKS Conceptual Design

Asemeni multor utilizatori SOLIDWORKS, compania J.G. WEISSER a cautat o modalitate de comunicare mai eficienta cu clientii pentru a evalua si valida conceptele inainte de a incepe proiectarea propriu zisa. Modelele masinilor complexe nu sunt usor de comunicat folosind hartia si creionul, mai ales cand te adresezi la nivel global.

Astfel WEISSER folosind SOLIDWORKS Conceptual Design a reusit sa comunice via internet conceptele in timp real, folosind o legatura securizata iar comunicarea directa cu clientii contribuie semnificativ la scurtarea timpului necesar pentru luarea deciziei de achizitie.

„Putem prelua amprenta atelierului clientului nostru in SOLIDWORKS Conceptual Design si aranja noile modele de masini pentru a se incadra in spatiul existent la sediul clientului”, spune Thorsten Rettich, Executive Director of Engineering. „Informatiile vizuale ne permit sa depasim barierele lingvistice si sa tinem cont de datele existente la client fara sa fie nevoie sa ne deplasam, sa avem o intalnire sau sa programam o discutie telefonica. SOLIDWORKS Conceptual Design ne permite sa lucram mai rapid si mai inteligent”.

Prin instrumentele de simulare si analiza cu element finit WEISSER poate verifica inca din stadiul de concept frecventa naturala a strungurilor produse pentru a evita vibratiile si zgomotul si pentru a determina unde sa fie instalate mandrine, cleme etc. Apoi conceptul este rapid transferat catre SOLIDWORKS 3D CAD pentru dezvoltarea finala a produsului.

Folosind SOLIDWORKS Conceptual Design WEISSER a redus timpul de proiectare cu 20 pana la 30%, a scurtat timpul de vanzare de la saptamani la zile, a imbunatatit comunicarea si a rezolvat problemele generate de vibratii inca inainte de a detalia constructiv produsele.