Ca de fiecare data, raspunzand solicitarilor celor interesati, CAD WORKS isi adapteaza solutia. De aceasta data este vorba despre aplicatiile 3D Print, unde odata cu raspandirea pe scara larga a informatiilor privind aceste tehnologii, a aparut o cerinta din ce in ce mai mare pentru sisteme de printare 3D DESKTOP dar care se inscriu in gama echipamentelor PROFESIONALE.

Si fiindca vorbim despre DESKTOP, evident vorbim despre o gama de preturi accesibile, in timp ce PROFESIONAL impune cel putin pastrarea caracteristicilor tehnice ale modelelor anterioare.

Raspunsul nostru prompt se traduce in parteneriatul incheiat recent cu ROBOZE, Italia, companie producatoare de imprimante DESKTOP PROFESIONALE ce folosesc tehnologia FDM.

De ce ROBOZE:

Pentru ca se adapteaza perfect solutiei noastre: simplu de folosit, acopera o paleta larga de domenii si aplicatii, permite realizarea atat a prototipurilor cat si a pieselor finite.

Pentru ca, desi relativ noua pe aceasta piata (infiintata in 2013), compania si produsele au garantia experientei in acest domeniu adusa de unul dintre fostii nostri parteneri de la Objet – Gil Lavi, VP Sales & Business Development.

 
Ce ne-a convins:

Argumentele sunt multe si importante. Iata cateva :

·         Grosimea stratului depus –  50 de microni – si asta datorita transmisiilor mecanice patentate – Roboze este singurul producator de imprimante 3D care nu foloseste transmisie prin curele. Si in plus aceasta rezolutie poate fi crescuta pentru a castiga timp.
·         Fara material suport – da, ati citit bine, se foloseste doar material model.
·         Spatiul de lucru generos pentru o imprimanta desktop 280x220x200 mm.
·         Materiale multiple – pot fi folosite cel putin 4 materiale diferite, dintre care unul flexibil, chiar si de primul model de imprimanta – ROBOZE ONE. ABS, PLA, NYLON si Poliuretan termoplastic pentru rezistenta la uzura, abraziune si rupere – sunt disponibile pentru orice utilizator la o imprimanta cu un cost accesibil.

Ce ne-a surprins:

Noul model Roboze One +400 lansat pe 18 aprilie la Bari, Italia – prin posibilitatea acestuia de a lucra cu 12 materiale. Nu numarul materialelor a fost  important, ci tipul de material … ca sa poti folosi astfel de materiale in trecut trebuia sa ai acces la bugete foarte mari – o imprimanta pentru acestea costa peste 100.000 Euro si fiecare nou material adaugat crestea costul cu aproximativ 20%. Cu Roboze One +400 totul devine mai accesibil, avand la dispozitie materiale avansate cum ar fi:

·         Policarbonat  – material rezistent termic, cu buna rezistenta la impact.
·         Policarbonat/ ABS – material care combina proprietatile bune ale policarbonatului cu rezistenta mecanica a ABS-ului.
·         Plexiglas – material dedicat domeniului optic si medical.
·         CARBONIUM – nylon imbogatit cu fibre de carbon – rezistenta chimica a nylonului si proprietatile termice ale fibrei de carbon.
·         PEEK – material foarte rezistent termic (pana la -60 si + 200 de grade), rezistent la foc (cu auto stingere), rezistent mecanic la abraziune si uzura,  cu rezistenta chimica buna in medii alcaline si acide.
·         PEI – material foarte bun izolator si rezistent la foc, rezistent la coroziune in mediul acid, ideal pentru realizarea rulmentilor, rotilor dintate si altor componente mecanice de precizie, este usor sterilizabil.

“Prin oferirea posibilitatii de a utiliza materiale avansate, punem la dispozitia utilizatorilor o solutie puternica dar accesibila, care contine si avantajele “easy to use” ale unei imprimante desktop. Aceasta va deschide o gama larga de posibilitati, intr-un domeniu mare de aplicatii,  in diferite industrii, solicitand doar un nivel limitat al investitiei, “ spune Alessio Lorusso, CEO Roboze.

Descoperiti in curand mai detaliat caracteristicile ROBOZE pe site-ul nostru. In scurt timp imprimanta Roboze va fi disponibila pentru teste si in Romania.

Pentru a organiza sesiunile demo in perioada imediat urmatoare, cei interesati sa vada aceasta imprimanta la lucru sunt rugati sa ne contacteze folosind formularul de mai jos.