CREAFORM, in parteneriat cu AGT Robotics, va prezinta tehnologia de varf pentru controlul calitatii: solutie la cheie pentru producatorii care realizeaza controlul calitatii automat, direct pe linia de fabricatie.

Solutia consta intr-o celula metrologica robotizata cu miscare in 7 axe si masa rotativa care combina flexibilitatea si viteza de executie a scanerelor MetraSCAN 3D R-series si a C-Track cu precizia miscarii si repetabilitatea robotilor Fanuc intr-un echipament plug and play automat. Aveti acum la dispozitie un mediu securizat si compact pentru inspectii on-line si off-line, pentru piese complexe de pana la 1 m3 si o greutate de 300 de kg – si aceasta fara niciun compromis asupra preciziei.

Sistemul integrat de control permite managementul foarte facil al intregului proces de control a calitatii: de la scanarea 3D a piesei, prin rutina de inspectie, pana la generarea raportului metrologic. Astfel, optimizarea procesului de inspectie direct pe linia de productie nu a fost niciodata mai usoara si rapida. Printre beneficii:

  • Instalare rapida: transportati (intr-un container de 10ft), instalati (celula este extensibila pentru instalarea usii de acces), asigurati planeitatea (daca este necesar) si conectati la curent.
  • Solutie automata plug and play: integrare usoara in procesul de productie.
  • Flexibil si versatil: se poate adapta rapid la diferite modele, volume sau cerinte specifice inspectiei datorita mesei rotative automate (diametru 1.3m. care poate fi incarcata manual, cu macara sau stivuitor etc., folosind char si o zona de incarcare externa de 1.5m). In plus, utilizarea mesei rotative automate completeaza capabilitatile de scanare ale robotului si are drept efect cresterea productivitatii si reducerea timpului de set-up al procesului.
  • Tehnologie precisa: precizie pana la 0.085 mm in conditii “real life” de atelier de productie (indiferent de instabilitate, vibratii, variatii termice, etc. Prin intermediul filtrelor de aer se realizeaza mentinerea unui climat controlat – o camera curata mobila). Aceasta precizie a masurarii dimensionale este asigurata de MetraSCAN 3D R-series si se realizeaza indiferent de robotul asociat.
  • Usor de invatat si utilizat: nu depinde de experienta utilizatorului. Sistemul dispune pentru utilizare la exterior de controllerul robotului, un calculator industrial, 2 touch screenuri, tastatura si un “teach pendant”. Lumina albastra din timpul procesului de scanare face ca zona scanata sa fie usor de urmarit (laserul avand culoarea rosie). Evident, atunci cand este nevoie de vizibilitate (pentru setari), lumina este alba.
  • Compatibil cu toate programele majore de inspectie: nu este nevoie sa invatati un nou program de inspectie (sau sistemul poate fi insotit de un program implicit – Polyworks Inspector).
  • Productivitate ridicata: se pot asigura chiar si doua zone de incarcare (prin doua mese rotative), astfel incat sistemul sa lucreze 24/7.
  • Personalizabil: solutia poate fi personalizata fie prin folosirea unui alt tip de robot (spre exemplu ABB) fie pentru utilizarea in alt scop (cum ar fi reverse engineering) in diverse locatii geografice (construit pentru standardele americane, poate fi modificat pentru a se adapta celor din Europa sau Asia).

Si pentru a duce flexibilitatea la un nivel foarte ridicat, sistemul este disponibil in 3 configuratii, pentru a veni in intampinarea celor mai diverse aplicatii sau cerinte de inspectie.

Cum functioneaza? Simplu: