Si ziua mult asteptata a sosit … 22 septembrie 2015 … ziua in care utilizatori, directori si ingineri au asistat la lansarea SOLIDWORKS 2016, in cadrul unui eveniment live organizat la Institutul Edward Kennedy din Boston. Anual, lansarea noii versiuni marcheaza punctul culminant al unor luni de luare in considerare a feedbackului primit de la utilizatori si al eforturilor de dezvoltare si cercetare in domeniul tehnologiilor emergente, cu intentia de a juca un rol major in design si inginerie.

Aducand mai mult de 200 de imbunatatiri si caracteristici noi, SOLIDWORKS 2016 ofera multe upgrade-uri. In continuare va prezentam cateva dintre noutati. Tot ce aveti nevoie sa stiti despre versiunea 2016 veti afla in cadrul evenimentului pe care il organizam in data de 16 octombrie si la care va puteti inscrie aici.

CEO Gian Paolo Bassi a deschis ziua prezentand parcursul SOLIDWORKS. Referindu-se la intentia companiei de a pune CAD la dispozitia fiecarui inginer, Bassi a vorbit despre influenta exercitata de puterea de calcul in continua crestere si de omniprezenta dispozitivelor conectate. Acesti doi factori lucreaza in tandem, permitand SOLIDWORKS sa faca urmatorul salt: sa devina o platforma conectata care influenteaza modul in care sunt proiectate produsele.

Pentru a demonstra aceasta conectivitate, Bassi a accesat noua platforma: SOLIDWORKS Online. A navigat in MySolidWorks, s-a inscris pentru un demo de produs si a inceput sa lucreze in SOLIDWORKS CAD in contul sau online. SOLIDWORKS intentioneaza acum sa puna CAD la dispozitia fiecarui inginer … oriunde.

Kishore Boyalakuntla, Senior Director Product Management, a prezentat o aplicatie noua pentru vizualizare, cuprinsa in SolidWorks 2016. SOLIDWORKS Visualize, anterior Bunkspeed, creeaza din desene CAD imagini uimitoare, fotorealistice. Usurinta in utilizare se traduce in faptul ca departamentul de marketing precum si alte departamente se pot ocupa de crearea documentatiilor pe cont propriu – permitandu-va sa va concentrati mai mult timp pe design.

Asa cum SOLIDWORKS joaca un rol important in domeniul programelor CAD, tot asa SOLIDWORKS Vizualize isi propune sa se impuna in domeniul vizualizarii, oferind proiectantilor, inginerilor, creatorilor de continut si reclame experienta 3D intr-un mediu rapid, simplu si distractiv.

O tema importanta adusa in dicutie de SOLIDWORKS 2016 este concentrarea pe design in locul concentrarii pe programul CAD. Noua interfata de utilizator (UI) este exemplul cel mai elocvent. Noua interfata a fost creata pentru o mai buna integrare cu caracteristicile Windows 10. Boyalakuntla a subliniat de asemenea ca vizualizarea vechii interfete in 4K nu a fost ceea ce ar fi vrut sa vada.

Din moment ce SOLIDWORKS nu se reduce doar la o interfata frumoasa, aspectul esential in legatura cu noua interfata este posibilitatea de face mai mult cu mai putine click-uri de mouse. Dupa cum subliniaza Kurt Anliker, director de produs, “suntem obsedati de click-urile de mouse”. In timpul prezentarii sale, Boyalakuntla a aratat un grafic interesant comparand click-urile pe care le face un utilizator in SOLIDWORKS 2015 vs SOLIDWORKS 2016:

Si atunci cand am fi crezut ca nu mai exista timp de economisit, SOLIDWORKS 2016 a gasit un alt minut si jumatate. De unde provine acest timp? Anliker considera ca de la “focusul permanent pe experienta utilizatorului”. El a constatat, de asemenea, ca utilizatorii economisesc 20% din timp folosind noua interfata, ceea ce per ansamblu se ridica la o zi dintr-o saptamana de lucru de cinci zile. SOLIDWORKS 2016 este, de asemenea, inspirat de crearea unui ecosistem de design. Aceasta inseamna ca schimbarile in EPDM vor fi actualizate in CAD sau ca optimizarea in Simulation va fi reflectata in modelul CAD. Ecosistemul cuprinde si celelalte departamente si productia. Pentru ca, nu-i asa, intr-o lume conectata, si designul este conectat la tot.

Lou Feinstein, manager de produs pentru inalta tehnologie, Internet of Thinks si mecatronica, a demonstrat cum functioneaza acest ecosistem in timpul prezentarii sale refertioare la mecatronica / ecosisteme conectate, de la design si faze de validare la management de date si documentatii si la colaborare si productie.

In continuarea prezentarii sale, Feinstein a propus o privire de ansamblu asupra unui ecosistem high-tech pentru un design de produs ideal.

Craig Therrien, Senior Product Manager, a continuat discutia abordand tema trecerii de la inginerie la ecosistem de fabricatie. Atunci cand sunteti concentrati asupra proiectului la care lucrati, s-ar putea sa nu va ganditi la toate zonele influentate de munca voastra. Dar SOLIDWORKS 2016 este capabil sa gestioneze toate aceste piese disparate.

Evenimentul de lansare nu se putea incheia fara a prezenta si cateva produse inedite create de utilizatori SolidWorks: Skully, StrongARM si Rethink Robotics.

Un exemplu perfect de dispozitiv pentru o lume conectata: Skully a luat o casca de motocicleta si a adaugat realitatea augmentata. Urmarind feedbackul primit de la motociclisti, Skully a realizat ca este momentul potrivit pentru a crea o casca inteligenta. Ce a rezultat puteti vedea in filmul urmator:

StrongARM Tehnologies realizeaza „exoschelete”, dispozitive pentru cei ce presteaza munca fizica, denumiti si atleti industriali. Aceste dispozitive atasate pe corp asigura un nivel suplimentar de securitate si performanta. Scopul StrongArm este de a se asigura ca milioane de muncitori din lumea intreaga se intorc acasa sanatosi si fericiti. Exoscheletul cantareste putin dar te face sa te simti ca si cum ai purta un costum Power Loader din Aliens.

Rethink Robotics se preocupa de transformarea robotului industrial dintr-o fiara diforma si periculoasa (precum ED-209 din Robocop) in masini care sa colaboreze cu oamenii. Scopul este de a crea un mediu de lucru mai eficient si mai sigur, care permite angajatilor sa lucreze mai inteligent.

Ce au in comun schimbarile in procesul de productie, imbunatatirea calitatii vietii si crearea unui mediu mai sigur pentru motociclisti? Toate acestea au avut la baza intentia de a transpune idei deosebite de design in realitate. Cu siguranta si voi aveti numeroase idei. Iar SOLIDWORKS este pregatit sa va sprijine pentru a va transpune aceste idei in realitate.

Descoperiti mai multe despre SOLIDWORKS 2016 si despre solutiile conexe, in cadrul evenimentului pe care il organizam in data de 16 octombrie 2015 in Bucuresti. Va puteti inscrie aici.