Este acel moment din an, in care toata atentia este indreptata catre lansarea noii versiuni SOLIDWORKS. Urmeaza sa va prezentam pe larg toate noutatile si imbunatatirile pe care le aduce versiunea 2016, atat prin intermediul blogului si al Newsletterelor, cat si in cadrul evenimentelor pe care le vom organiza. Dar pana atunci, haideti sa vedem care este viziunea CEO-ului SolidWorks in privinta designului de produs.

“Perioada aceasta, in care privim cu entuziasm spre ceea ce vom anunta in curand in termeni de inovatii si functionalitati imbunatatite odata cu aparitia noii versiuni SOLIDWORKS 2016, este de asemenea un moment bun pentru a reflecta la modul in care rolul CAD s-a modificat in decursul timpului. Acesta s-a dezvoltat foarte mult, nemaifiind doar un instrument utilizat pentru a crea noi produse. Astazi, cand vorbim despre CAD, vorbim despre cum ajutam intreaga organizatie sa-si atinga obiectivele de business, obiective precum cresterea inovarii, avand ca rezultat cresterea profitabilitatii. Sa realizezi un proiect sau designul unui model doar pentru a obtine o geometrie si a verifica sau realiza o asamblare (fit & form) nu mai este deloc suficient.

In prezent, design inseamna un demers cu multiple fatete iar portofoliul nostru extins de produse sustine fiecare veriga din procesul de design. Produsele SOLIDWORKS sunt gandite a fi utilizate ca un sistem, nu ca instrumente individuale, si asta pentru ca dezvoltarea unui produs nu mai inseamna numai a proiecta componente pentru productie. Inseamna a raspunde provocarilor inerente care apar in ceea ce inseamna crearea si simularea comportamentului tuturor componentelor electrice, mecanice si a senzorilor care se includ in produsele de azi.

Daca va uitati la dispozitive conectate „inteligent”, de exemplu termostatul Nest®, acestea sunt foarte complexe. Designul poate parea simplu insa Nest cuprinde senzori pentru activitate, radio Wi-Fi, trei senzori de temperatura si unul pentru umiditate. Toate aceste componente trebuie sa fie gandite si proiectate pentru a functiona impreuna. Nu puteti proiecta un termostat ca pe o bucata de plastic – el contine componente electronice si trebuie “sa respire”, deci aerul trebuie sa se miste in jurul sau. Din fericire, noi oferim o gama larga de produse care sustin un astfel de design complex al echipamentelor inteligente – aceste instrumente avand aplicabilitate in domeniul designului industrial, electric si electronic, al simularii curgerii aerului si verificarii rezistentei structurale, al simularii injectiei plasticului in matrita, al managementului datelor, al productiei, inspectiei de calitate, pana la realizarea de imagini fotorealistice pentru documentatii tehnice sau marketing.

Asadar, scopul nostru este de a pune la dispozitie un ecosistem flexibil care sa permita utilizatorilor nostri sa devina mai inovativi si mai competitivi. Instrumentele CAD trebuie sa aduca valoare utilizatorilor, ajutandu-i pe acestia sa aduca permanent imbunatatiri produselor pe care le ofera la randul lor consumatorilor. Credem ca SOLIDWORKS 2016 reprezinta inca un pas important in aceasta directie, prin cele 360 noi operatii si imbunatatiri aduse, multe dintre acestea cerute chiar de catre cei care il folosesc.

In timp ce astazi cei ce folosesc produsele noastre au ales Windows ca platforma preferata pentru programe, noi credem ca in viitor pentru fiecare utilizator CAD va aparea necesitatea de a folosi diverse platforme interconectate. Si cum privim in viitor, deja testam noile tehnologii cum ar fi cloud, dar in final alegerea va fi a utilizatorului. Sunteti gata sa va stocati datele in cloud? Va simtiti confortabili cu ideea de a plati pentru cat folositi software-ul – daca partea legata de fonduri este o problema – ori preferati sa detineti in continuare drepturile depline de utilizare? Noi nu dorim sa facem aceasta alegere in locul dvs.

Privind deci in viitor, nu dorim sa fortam utilizatorii sa se adapteze unei tehnologii cu care nu se simt confortabili. Nu dorim sa ne “aruncam” in tehnologia cloud doar pentru ca este “cool” sau pentru ca toti ceilalti fac asta. Noi facem acest lucru pentru ca imbunatatirea performantelor in viitor nu va tine atat de puterea de calcul a unei statii, ci de cat de rapid si usor se vor putea accesa si partaja informatiile si resursele. A investi intr-o arhitectura moderna care va imbunatati productivitatea si gradul de colaborare intre utilizatori, acesta este aspectul care conduce la dezvoltarea noastra acum si in viitor.”

Gian Paolo Bassi, CEO, Dassault Systèmes SOLIDWORKS