Mai mult decat 3D CAD, in aceeasi solutie: extindeti puterea 3D

dincolo de faza de design

 • Refolositi direct modelele voastre CAD, economisind timp si eliminand posibilitatea de aparitie a erorilor.
 • Creati instructiuni de lucru foarte usor de inteles si de pus in practica.
 • Scurtati timpul de lansare pe piata prin generarea documentatiilor tehnice in paralel cu realizarea proiectului.
 • Reduceti timpul de instruire pentru operatiile de asamblare, cresteti productivitatea si eliminati erorile.

SOLIDWORKS. Documentatie tehnica. Manuale. Composer.

 

SOLIDWORKS nu mai reprezinta de mult doar o solutie CAD, dedicata echipei de design.

Una dintre solutiile conexe 3D CAD este SOLIDWORKS Composer. Va permite sa creati, pe baza fisierelor 3D CAD, imagini grafice de inalta rezolutie in variantele 2D si 3D si instructiuni de productie, montaj, service sau chiar manuale de instruire. Fiindca este un lucru arhicunoscut: o imagine face cat o mie de cuvinte. Astfel, instructiunile vor fi mai usor de inteles – ceea ce se traduce in mai putin timp dedicat instruirii, mai putin efort din partea echipei care genereaza documentatia si chiar reducerea erorilor din procesul de executie – asamblare. Si mai mult decat atat, nu este nevoie sa asteptati realizarea fizica a unui prototip.

Cu SOLIDWORKS Composer echipele pot lucra in paralel atat pentru proiect cat si pentru documentatie, inainte de intrarea in fabricatie a produselor, stiind ca documentatia generata se va actualiza automat odata cu aparitia modificarilor din proiect. Acest mod de lucru inseamna si reducerea presiunii pe echipa tehnica, fiind degrevata de generarea imaginilor pentru documentatia tehnica.

SOLIDWORKS. Documentatie tehnica. Executie. MBD.

 

Stiti care este costul comunicarii deficitare intre departamentele de proiectare si executie si care este impactul asupra procesului de proiectare si a timpului de lansare pe piata? Stiati ca in medie pana la 60% din desenele rezultate din procesul de proiectare nu se regasesc in produsul final?

Prin intermediul SOLIDWORKS Model Based Definition (MBD) comunicarea este clara, fara echivoc, eliminandu-se astfel rebuturile si necesitatea de a reproiecta piesele / echipamentele. Toate acestea fara ca macar sa fie nevoie de generarea de desene 2D.

SOLIDWORKS MBD este o solutie de comunicare intre echipele de design si manufacturing, care elimina desenele de executie in format 2D / hartie si care permite proiectantilor sa transmita informatiile de productie (PMI) folosind modelele 3D, accelerand productia, reducand erorile si respectand standardele industriale in vigoare.

 • Organizati foarte usor datele de productie complexe (PMI) prin intermediul unor documente 3D simplu de urmarit si rapid de inteles.
 • Reduceti timpul de proiectare prin eliminarea necesitatii realizarii desenelor de executie 2D.
 • Eliminati confuziile generate de interpretarea gresita a unor desene 2D stufoase sau insuficient detaliate.
 • Accelerati procesul de generare a documentatiei de inspectie, reducand timpul necesar cu pana la 90%, comparativ cu metodele traditionale.
 • Reduceti sau chiar eliminati erorile la introducerea datelor, imbunatatind calitatea si asigurand posibilitatea detectarii erorilor.
 • Compatibilitate CAD – SOLIDWORKS Inspection poate fi folosit pentru orice aplicatie CAD ca solutie stand alone  sau ca un modul integrat in SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS. Documentatie tehnica. Control. Inspection.

 

De care parte a baricadei sunteti? Design sau Control? De oricare parte ati fi, SOLIDWORKS Inspection va poate ajuta. Pentru proiectanti: ati prefera sa va concentrati pe crearea urmatorului produs inovator sau sa detaliati desenele pentru procesul de control? Pentru responsabilul control calitate: trebuie doar sa stiti ce aveti de controlat, sa dispuneti de o metoda eficienta pentru a centraliza rezultatele si sa aveti posiblitatea de a genera rapid rapoarte care respecta normativele.

SOLIDWORKS Inspection automatizeaza procedura de generare a desenelor marcate pentru inspectie (inclusiv First Article Inspection), obtinand rapoarte care respecta standardele in vigoare si ofera posibilitatea de a centraliza rapid informatiile rezultate in urma masuratorilor (manual sau automat).

SOLIDWORKS Inspection va arata foarte clar ce anume trebuie controlat si va pune la dispozitie un proces eficient pentru generarea rapoartelor.

SOLIDWORKS. Documentatie tehnica. Management. PDM.

 

De cate ori a fost nevoie sa refaceti de la zero un fisier? Pierdeti cel putin 10% din timpul vostru pentru a organiza sau cauta fisierele?

Daca raspunsurile sunt afirmative, solutiile SOLIDWORKS Product Data Management va pot ajuta sa inversati raportul si sa castigati ore in fiecare saptamana. In acest video de 2 minute veti vedea cateva dintre lucrurile nespuse despre solutiile de management existente si cum SOLIDWORKS PDM va poate creste eficienta, accelera procesele si preveni pierderea datelor importante.

SOLIDWORKS PDM va permite sa recastigati controlul datelor si sa eliminati neplacerile si consumul de timp generate de refacerea datelor – si este si foarte usor de utilizat, fiind complet integrat in SOLIDWORKS.

 

 • Organizati toate datele care tin de proiectul vostru fara sa parasiti interfata SOLIDWORKS.
 • Localizati usor “unde sunt folosite” fisierele sau piesele.
 • Securizati accesul la datele de proiectare, inclusiv pentru locatii multiple.
 • Mentineti un control automat al versiunilor.
 • Construiti si automatizati un traseu de documente personalizat pentru a imbunatati colaborarea si a accelera timpul de lansare pe piata.