Una dintre principalele nemultumiri pe care le exprima inginerii de profil electric se refera la faptul ca programele pe care le utilizeaza pentru generarea schemelor nu sunt concepute tinand cont de utilizatori (sau de utilizatorii de profil electric). Au mult prea multe icon-uri si nu sunt cu adevarat dezvoltate pentru o modelare schematica. Totusi, acum puteti experimenta primul program de proiectare electrica, construit avand drept suport ADN-ul SOLIDWORKS si dezvoltat pe baza dorintelor utilizatorilor. SOLIDWORKS Electrical ofera o experienta de neegalat in utilizare, intr-un mediu de lucru simplu si ordonat. Putem sa dam uitarii toate experientele nefericite din trecut, avand acum la dispozitie o interfata simplificata, bazata pe SolidWorks si pe cerintele utilizatorilor. Interfata contextuala a SOLIDWORKS Electrical 2016 reduce timpul necesar pentru invatarea utilizarii programului si simplifica modalitatea de realizare a proiectelor electrice prin instrumentele de automatizare puternice oferite si prin simplitatea fluxului de lucru – indiferent de complexitatea designului. Parte integranta a eco-sistemului SOLIDWORKS, SOLIDWORKS Electrical 2016 ofera caracteristici remarcabile pentru diverse industrii, caracteristici care furnizeaza elementele cheie pentru succes.

SOLIDWORKS Electrical se bazeaza de fapt pe notiunea de colaborare in timp real si integrarea fara precedent intre toate disciplinele care participa la bunul mers al unui proiect, indiferent de natura acestora (mecanic/electric/operatiuni sau aprovizionare), intr-un mediu sigur, controlat. SOLIDWORKS Electrical ofera de asemenea si drepturi de gestionare a tuturor aspectelor legate de designul de produs si de fabricatie, pana la siguranta intregii documentatii schematice. Nici un alt instrument din industrie nu pune la dispozitie un asfel de mediu colaborativ, sigur si usor de utilizat.

In momentul de fata se cere tot mai mult ca timpul de lansare pe piata a produselor sa fie din ce in ce mai scurt, fara insa a se diminua (ba chiar se doreste cresterea) integritatii produselor, astfel incat un nivel ridicat al automatizarii este necesar pentru a veni in intampinarea acestor solicitari.  SOLIDWORKS Electrical accelereaza dezvoltarea produselor prin automatizarile usor de utilizat, inovative si prin capabilitatile avansate – cum ar fi cut & paste sau reutilizarea unor bucati semnificative de informatii sau date intr-un proiect.  Rapoartele si validarea proiectelor includ si posibilitati de filtrare usor de utilizat care permit utilizatorilor sa obtina foarte facil continutul dorit pentru rapoarte.

Cat de practic este un instrument de proiectare fara capacitatea de a sustine foarte usor si eficient echipele din productie si lantul de aprovizionare? SOLIDWORKS Electrical 2016 ofera posibilitatea de a documenta, defini si realiza rapoarte pentru schemele dvs., in timp real, prin includerea unui nou instrument care valorifica usurinta in utilizare a DraftSight in cadrul mediului colaborativ si controlat oferit de SOLIDWORKS Electrical.

SOLIDWORKS Electrical 2016 permite dezvoltarea paralela, in timp real, a proiectelor in departamente diferite, avand posibilitatea de a realiza prototipuri virtuale gratie integrarii in eco-sistemul SOLIDWORKS. Avand la dispozitie si noul SOLIDWORKS Visualize, utilizatorii SOLIDWORKS Electrical pot genera imagini fotorealistice pentru proiectul electric sau electronic foarte usor, aducand la un nivel superior prototiparea virtuala.

Proiectele mecatronice precum si cele complexe, care necesita interconectare avansata, au condus catre necesitatea integrarii schemelor si a tehnologiilor 3D electrice. SOLIDWORKS este un mediu ideal pentru astfel de proiecte mecatronice sau care necesita interconectare, prin integrarea real time, posibilitatile de colaborare si apartenenta la eco-sistemul SOLIDWORKS (prin care proiectele traditionale de manunchiuri de cabluri, a caror documentatie este realizata 2D, pot fi conduse catre a treia dimensiune prin tehnologiile noi, cum ar fi de exemplu Model-Based Definition (MBD) sau studiile si simularile cinematice disponibile in acest eco-sistem SOLIDWORKS).

Efectul Cybecdine prinde viata unde masinile construiesc masini iar fabrica „in a box” devine realitate. SOLIDWORKS Electrical 2016 se dovedeste a fi o platforma si pentru proiectele unde sunt folosite modelele de scheme electronice 3D. Caracteristicile inovative permit incorporarea ambelor metode – traditionala si moderna – intr-un mediu 3D ideal pentru modelarea electronica 3D.

Testati toate caracteristicile inovative ale SOLIDWORKS Electrical 2016 pentru a descoperi cum, prin fuzionarea ADN-ului SOLIDWORKS cu proiectarea electrica, proiectele dvs. electrice sunt conduse in urmatoarea dimensiune a Electrical 3D.

Aflati mai multe despre solutiile SOLIDWORKS Electrical aici.

Louis Feinstein

Senior Product Manager SOLIDWORKS Electrical