Conexiunea dintre 2D si 3D nu a fost niciodata mai stabila pentru proiectantii electrici. Ganditi si transpuneti ideile in maniera dvs. cunoscuta, 2D, dar oferiti partenerilor dvs. o informatie in format 3D, usor de inteles chiar si de catre nespecialisti.

Realizati intr-un software integrat proiectul dvs. electro-mecanic. Toate datele de proiect sunt sincronizate in timp real, bidirectional intre schemele 2D si modelul 3D, intr-un mediu colaborativ. Departamentele electric si mecanic sunt legate mai puternic ca niciodata.

Cu SolidWorks Electrical Schematic (2D)  dispuneti de modalitati eficiente de generare a schemelor 2D, simplificand si accelerand procesul de proiectare. Reutilizati portiuni de circuit realizate anterior sau chiar circuite intregi intr-un mediu in care utilizatori multiplii colaboreaza pentru a realiza scheme mono sau multiline ori linii de automatizare a PLC-urilor.

Diagramele de actionare, forta sau comanda pot fi realizate simplu si rapid apeland la elementele de biblioteca incluse in program (peste 500.000 de piese electrice standard de la diferiti producatori, cu toate caracteristicile acestora). Si daca acest numar nu este suficient, puteti importa direct simboluri DWG sau DXF, atunci cand exista atribute sau conexiuni, sau apela la un „Wizard” pentru generarea simbolurilor circuitelor 2D personalizate sau a macrourilor pentru circuitele cele mai des folosite. Ori pur si simplu copy si paste bucati intregi de circuit.

Si totul avand la dispozitie o interfata senzitiva dinamica care ofera numai comenzile ce pot avea sens in functie de momentul/zona in care va aflati in timpul proiectarii, astfel incat sa fiti concentrat numai pe proiectare. Referinte incrucisate, instrumente de automatizare pentru integrarea PLC-urilor, intrari/iesiri, fire, cabluri sau manunchiuri de cabluri, toate sunt disponibile pentru dvs.

Obtineti rapoarte detaliate, liste de desene sau cabluri ori layouturi de montaj in format pdf, dwg si dxf, lucrand concomitent in comun cu alti colegi folosind arhitectura SQL database.

Cu SolidWorks Electrical 3D realizati ceea ce parea imposibil. Proiectarea concomitenta de catre echipele electrica si mecanica este acum realitate. Un singur producator. Un singur mediu software. Colaborati simplu si natural optimizand proiectul si accelerand procesul de dezvoltare.

Realizati modelul mecanic al produsului dvs. (carcasa, cofret, dulap, echipament, etc.) in mediul 3D, simultan cu colegul dvs. din departamentul electric care se ocupa de proiectarea schemelor. Planificati impreuna intregul produs inainte ca piesele sa fie executate, avand siguranta ca echipamentele electrice se vor potrivi exact in modelul dvs. fizic. Si ca exista toate locatiile specifice, traseele si trecerile necesare pentru conexiunile dintre acestea. Pentru ca importul schemelor 2D aduce cu sine automat modelul 3D al echipamentelor mentionate in scheme. Determinati astfel lungimile exacte ale cablurilor si in final un singur tabel de componenta complet si corect pentru intregul produs electro mecanic.

Folositi update-uri in timp real, bidirectionale, sincronizand proiectele si eliminati necesitatea reproiectarii sau aparitia rebuturilor in productie. Fara intarzaieri si operatii neprevazute la montaj. Finalizati totul la timp si fara erori.

Pe scurt, iata 5 moduri de a simplifica procesul dvs. de proiectare electrica:

  1. Folositi scheme inteligente pe baza unei solutii SQL Database (Intelligent Schematics Backed with a SQL Database).
  2. Legati schemele electrice de modelul dvs. 3D (Electrical Schematics Linked to Your 3D Model).
  3. Dispuneti de instrumente de management automat al terminalelor de conexiuni (Automated Terminal Strip Management Tools).
  4. Sunteti intr-un mediu de lucru multi user (Multi-User Design Capabilities).
  5. Utilizati biblioteci cuprinzatoare de piese / simboluri si circuite (Vast Library of Parts, Symbols and Circuits).