Vorbim astazi despre reducerea ciclului de dezvoltare a produselor, cresterea acuratetei proiectelor, reducerea timpului de prelucrare, prelungirea duratei de viata a dispozitivelor, cresterea rezultatelor din exploatare si deschiderea de noi linii de business.

Pe scurt, vorbim despre beneficiile implementarii solutiei integrate SolidWorks / SolidCAM in cadrul Burns Machinery.

Compania Burns Machinery a fost fondata in 1981 de catre inginerul de aviatie Greg Burns, avand drept scop realizarea unor masini performante de laminat inele, componente esentiale ale motoarelor cu reactie pentru avioane. Frezele verticale pentru prelucrarea inelelor si echipamentele / dispozitivele conexe sunt utilizate de furnizorii producatorilor de motoare cu reactie (Pratt & Whitney, Rolls Royce si General Electric). Pentru a putea dezvolta aceste sisteme personalizate, Burns Machinery foloseste un atelier dotat cu echipamente de ultima generatie care indeplineste si un al doilea rol, oferind servicii de prelucrare.

Pana in 2007 Burns Machinery folosea AutoCAD® 2D si BobCAM® CAMo ca instrumente de proiectare si generare de instructiuni pentru productie. Cresterea competitiei si necesitatea de a extinde gama de produse si servicii a adus compania in fata tranzitiei catre o platforma 3D pentru dezvoltarea produselor, cu ajutorul careia sa creasca eficienta, sa se reduca costurile si sa se imbunatateasca rezultatele.

„Am avut retineri in a face tranzitia de la 2D la 3D, nu atat din cauza costurilor, ci mai curand a preocuparii legate de timpul necesar realizarii acesteia”, isi aminteste Burns. „Prima mea grija a fost timpul de invatare si minimizarea timpilor morti pe parcursul acestei tranzitii. Burns Machinery a evaluat Autodesk® Inventor®, Pro/ ENGINEER® si SOLIDWORKS® 3D. Dupa ce a discutat cu colegii si a aflat ca 80% dintre studentii, pe care i-a intalnit ca lector invitat al Universitatii din Reno, folosesc SolidWorks pentru a-si finaliza proiectele, Burns a implementat solutia SolidWorks Premium. „Eram hotarat sa invat rapid SolidWorks. Nu a durat mult si acum traiesc si respir SolidWorks, iar instrumentele pentru ansambluri de dimensiuni mari sau repere din tabla au devenit indispensabile. Experienta pozitiva a condus la reevaluarea modalitatii de generare a instructiunilor pentru productie pe masinile cu comanda numerica. Am dorit un sistem CAD / CAM integrat astfel incat sa putem prelua geometria 3D direct in pachetul CAD si sa generam codul G fara sa fie nevoie sa lucram suplimentar asupra modelului in sistemul CAM. Am aflat ca exista cateva sisteme CAM care utilizeaza SolidWorks pentru generarea geometriei, printre acestea fiind MasterCAM®, CAMWorks® si SolidCAM, ce ne-ar permite sa generam instructiunile necesare productiei pentru modelele noastre.”

Burns a ales SolidCAM deoarece este complet integrat in SolidWorks si include tehnologia iMachining. „iMachining oferit de SolidCAM ne-a adus cel mai important avantaj competitiv. Ne-a permis sa reducem semnificativ timpul de prelucrare al unei piese fara sa distrugem scula.”

 

Odata cu implementarea SolidWorks Premium, Burns Machinery a redus ciclul de proiectare si a scurtat timpul necesar generarii modelelor concept. In acelasi timp s-au facut simtite si alte imbunatatiri prin crestrea acuratetei proiectelor, ceea ce a condus la o scadere semnificativa a erorilor de proiectare.

„Cele doua rezultate majore ale tranzitiei la solutia SolidWorks sunt economiile de timp si cresterea preciziei. Anterior era necesara o saptamana pentru a realiza modelele concept in vederea transmiterii propunerii pentru un echipament. Cu SolidWorks realizarea acestor modele pentru cele mai mari echipamente ale noastre dureaza 12 ore iar ciclul de proiectare a scazut la o treime fata de cel anterior.

Tranzitia catre un design 3D si generarea instructiunilor de prelucrare cu iMachining prin intermediul solutiei CAD/CAM SolidWorks/SolidCAM ne-a permis sa crestem randamentul, sa ne imbunatatim rezultatele si sa crestem profitul.” – Greg Burns.

iMachining = economii de timp si bani

Adaugand capabilitatile iMachining oferite de SolidCAM la solutia SolidWorks, Burns Machinery a reusit sa obtina economii importante de timp si bani si in productie. Compania a redus timpii de prelucare concomitent cu extinderea duratei de viata a sculelor prin utilizarea acestei solutii CAD/CAM integrate. „iMachining SolidCAM este un concept revolutionar care reduce timpul si costurile prin optimizarea modului in care scula prelucreaza metalul, reducand timpul de prelucrare cu cel putin 60% si extinzand durata de viata a sculei de 5 ori. Vitezele de avans foarte ridicate, combinate cu un unghi de angajare redus, indeparteaza materialul mult mai rapid decat orice am vazut, fara a uza prematur scula. Pentru ca o freza de 100 de dolari acum poate fi folosita de 5 ori mai mult decat o puteam face inainte, am realizat o recuperare a investitiei numai in durata de viata a sculelor intr-un termen de saptamani, fara sa mai tinem cont de castigurile de productivitate in prelucrare.”

Inele laminate, motociclete, prelucrare laser si generatoare de azot

Imbunatatind si accelerand procesele de proiectare si productie prin folosirea solutiei integrate SolidWorks / SolidCAM, Burns Machinery a crescut profitul si a dezvoltat noi linii ale afacerii. In plus fata de echipamentele si serviciile conexe inelelor laminate, compania ofera acum si servicii de taiere laser prin Divizia Fiber Laser, si-a dezvoltat propria marca de generatoare de azot prin Divizia Nitrogen si furnizeaza componente de motociclete off-road prin Dirt Tricks Inc.

„Folosind un mediu de proiectare 3D si capacitatile de productie furnizate de iMachining am putut sa crestem profitul, avand la dispozitie acelasi personal, ceea ce a reprezentat un beneficiu nu numai pentru mine ci si pentru angajatii mei.”