Uniti doua departamente cu modalitati de lucru diferite. Si programe diferite, care in general nu comunica.

Colaborati. Intr-un cuvant: INTEGRATI.

De cele mai multe ori inginerii de profil electric utilizeaza un soft inadecvat pentru a genera proiectele electrice. Cata frustrare si cata munca pentru a elabora simbolurile 2D ale elementelor, a cauta si asocia acestora echipamentele reale, a genera rapoarte si a transmite aceste idei intregii echipe folosind un mediu de proiectare complet negandit pentru acest lucru?

De cate ori nu ati fost in situatia de a incepe proiectele electrice sau mecanice, unul dupa celalalt, iar cand se face integrarea proiectelor sa constatati ca nu au fost prevazute gauri de trecere pentru cabluri sau jgeaburi ori trasee pentru cabluri sau sa constatati ca acestea sunt ori prea lungi ori prea scurte? Acesta fiind cazul fericit in care lipsurile nu sunt sesizate la montaj sau la instalarea pe teren. Sau ca timpul alocat proiectarii a expirat si unul din cele doua proiecte (mecanic sau electric) nu a fost inca terminat. Intarzieri. Costuri suplimentare. Beneficiari nervosi.

Cum ar fi daca ar exista un sistem in care blocurile 2D aferente schemelor electrice sa fie asociate unei biblioteci de componente reale, de la producatori consacrati, sau inginerilor de profil mecanic sa le fie transpus in limbajul lor familiar, cu modele 3D, schemele 2D realizate de colegii lor de la departamentul electric iar intregul produs, electric si mecanic, sa aiba un singur tabel de componenta care integreaza cele doua proiecte? Si cele doua sisteme sa comunice bidirectional. Si sa atraga atentia automat asupa necesitatii jgheaburilor sau traseelor de cabluri. Si sa permita pornirea unui proiect simultan, atat electric cat si mecanic. Scurtand in acest mod ciclul de dezvoltare a unui produs, eliminand erorile si reducand astfel costurile.

Aceasta solutie exista si se numeste SOLIDWORKS Electrical, compusa din:

Un sistem gandit de la inceput pentru inginerii electricieni.

Folositi un program gandit intocmai dupa modalitatea voastra de lucru. Generati scheme mono- sau multi-line ori linii de automatizare a PLC-urilor. Utilizati o biblioteca ce contine peste 500.000 de piese electrice standard. Folositi o interfata care pune la dispozitie numai comenzile ce pot avea sens in functie de momentul sau zona in care va aflati in timpul proiectarii. Refolositi rapid datele pe parcursul proiectelor simplu, prin copy si paste. Beneficiati de simboluri personalizate (sau importati-le pe cele definite anterior) si macro-uri pentru simbolurile si partile de circuit cel mai des folosite. Generati rapoarte si documentatie in variante pdf, dwg sau dxf. Oferiti echipei de montaj o „amprenta” a amplasarii echipamentelor in modul 2D pentru a va face mai usor intelesi. Acesta este sistemul de care are cu adevarat nevoie un inginer de profil electric.

Disponibil in variantele:

SOLIDWORKS Electrical Schematic Standard – varianta de start in proiectarea electrica, pachetul este limitat la varianta 2D, functioneaza in regim single user.

SOLIDWORKS Electrical Schematic Professional – varianta completa, dedicata proiectantilor de profil electric, cu toate functiile incluse. Este conceput pentru mediu colaborativ, pentru a  aduna si transmite date 2D si 3D – functionare multiuser, drepturi de management, conectare cu Electrical 3D, comunicare cu PDM Professional, sisteme ERP, integrare cu CircuitWorks – permite proiectarea sistemelor de cabluri (manunchiuri), managementul intrarilor si iesirilor PLC, generarea si modificarea configuratiei desenelor acestora, crearea si modificarea template-ului rapoartelor, a regulilor de design si multe altele.

Comunicati. Colaborati. Un singur produs, o unica lista de materiale.

Si cum exista cazuri in care este necesara colaborarea departamentelor electric si mecanic, pentru eliminarea erorilor cauzate de compromisurile mentionate anterior, trebuie sa existe si o solutie.

Aceasta este SOLIDWORKS Electrical 3D adaugata la SOLIDWORKS 3D CAD si reprezinta modalitatea prin care proiectele 2D realizate folosind SOLIDWORKS Electrical 2D (SOLIDWORKS Electrical Schematic Professional) sunt importate direct, pastrand o legatura bidirectionala in mediul de proiectare 3D atat de cunoscut proiectantilor de profil mecanic.

Schemele 2D vin asociate direct cu modelele 3D, acestea trebuind doar pozitionate, fiind conectate automat, trebuind doar specificat pe unde trebuie sa fie realizata rutarea. Sunt incluse jgheaburile sau traseele aferente si sunt determinate corect lungimile firelor, cablurilor sau manunchiurilor de cabluri. Dispuneti astfel de un singur tabel de componenta al produsului cu tot ceea ce este inclus, electric si mecanic. Simplu, rapid si eficient. Generati documentatia necesara usor de inteles pentru asamblare sau montaj, achizitie si livrare, intr-un timp mult mai scurt si fara erori. Si asta in timp ce fiecare departament lucreaza cu programele dedicate, in modalitatea cunoscuta de fiecare dintre ele.

Puterea celor doua pachete, imbinate intr-unul singur.

SOLIDWORKS Electrical Professional reprezinta tipul de licenta care include ambele pachete SOLIDWORKS Electrical (2D si 3D).

Adaugat unui SOLIDWORKS 3D CAD, reprezinta solutia completa de proiectare electro-mecanica.

Ce rezulta din combinarea celor 30 de ani de experienta ai Altium in designul placilor electronice cu cei 20 de ani de expertiza ai SOLIDWORKS in generarea si utilizarea unui program puternic, prietenos, usor de folosit, comunicativ?

Rezulta SOLIDWORKS PCB: cele mai performante tehnologii in proiectarea PCB plus o interfata usor de utilizat.

Cu SOLIDWORKS PCB inginerii electronisti si cei mecanici pot lucra in paralel, comutand intre cele doua medii de lucru si sincronizand la comanda proiectele, fara a fi nevoie de schimbul manual de fisiere sau fara a risca sa compromita proiectele.

Capacitatea inteligenta si interactiva a programului simplifica layoutul PCB-urilor in timp ce tehnologia de vizualizare 3D permite confirmare rapida, inca de la inceput, a faptului ce modelul este cel corect. Modelele SOLIDWORKS pot fi incorporate direct in mediul de proiectare al placilor electronice, fara a fi nevoie sa schimbam aplicatiile SOLIDWORKS.