Mai usor. Mai rapid. Mai puternic. Intr-un cuvant: OPTIM. 

Verificati conceptele intr-un mediu virtual integrat in solutia voastra CAD. Fara estimari generale. Fara calcule obositoare, realizate manual, pe baza unor tabele. Fara erori descoperite la realizarea produsului. Fara modele care cedeaza la prima functionare. Fara costuri suplimentare datorate numarului mare de prototipuri. Precis. Testat.

In cazul in care cautati un raspuns la una dintre intrebarile: Ce ar fi daca…? Oare rezista sau este supradimensionat? Cum este influentat de temperatura? Ce se intampla daca il scap din mana? Cum vibreaza? Cum arata curgerea fluidului in interior sau exterior? Dar a plasticului in matrite?

Le veti putea gasi in una dintre solutiile de mai jos, gandite pentru a raspunde exact cerintelor voastre.

Pentru cele mai des intalnite solicitari.

Evaluati comportamentul modelelor voastre pentru cele mai des intalnite situatii care duc la distrugerea pieselor sau ansamblurilor: Incarcare statica la nivelul ansamblurilor, functionarea mecanismelor sau fenomenul de oboseala. Integrat „same-window” cu licenta 3D CAD, folositi acelasi mediu cunoscut, usor de utilizat. Fara export si import intre CAD si programul de analiza.

Verificati, corectati geometria si validati modelul. Totul in acelasi program, in acelasi mediu, avand asistenti care va permit sa evidentiati modificarile optime in timp ce lucrati. Totul in mediul virtual. Cu variante nelimitate. Fara costuri suplimentare ca in cazul modelelor realizate fizic si testate pas cu pas. Stabiliti voi, de la inceput, durabilitatea sau durata de viata remanenta si performanta produselor realizate.

Extindeti gama de verificari.

Incluzand si caracteristicile SOLIDWORKS Simulation Standard, SOLIDWORKS Simulation Professional ridica stacheta posibilitatilor de verificare la un nivel superior.

Determinati inca de la inceputul procesului de generare a unui produs care sunt limitele pe care acesta trebuie sa le atinga si ce trebuie evitat sa se intample.

Cresteti calitatea produselor si reduceti posibilitatile de aparitie a defectiunilor in viata reala tinand cont de diverse scenarii de incarcare, realizand concomitent reduceri de costuri. Verificati comportamentul produselor solicitate la flambaj sau cadere libera.

Evitati aparitia fenomenului de rezonanta prin calcularea vibratiilor proprii ale modelelor.

Calculati efectul transferului de caldura.

Realizati analiza cinematica a mecanismelor. Verificati vasele sub presiune in concordanta cu standardele in vigoare.

Si nu in ultimul rand, lasati programul sa gaseasca automat varianta optima care corespunde criteriilor voastre (ce vreti sa modificati, care este criteriul si care este scopul).

Pentru studii avansate.

Adaugati la caracteristicile SOLIDWORKS Simulation Professional si posibilitatea determinarii comportamentului nonlinear static sau linear dinamic ori materiale neconventionale (compozite).

SOLIDWORKS Simulation Premium este solutia de analiza dedicata celor care care doresc sa aiba la dispozitie toate optiunile indiferent de material sau mediul in care este utilizat produsul.

Dinamica fluidelor. Interna sau externa.

Realizati produse care necesita sisteme de racire?
Sisteme de transport fluide?
Intrari si iesiri multiple?
Cu/pentru gaz, lichid, lichid compresibil, abur sau materiale non newtoniene?
Este necesar sa evaluati efectul curgerii fluidelor, transferul de caldura sau incarcarile produse de fluid (intern sau extern – imersat sau in atmosfera)?
Doriti sa observati modalitatea de curgere (laminara sau turbulenta) sau dependenta de timp?

Adaugati licenta Flow Simulation la mediul SolidWorks 3D CAD pentru a putea determina efectele curgerii fluidelor asupra modelelor voastre, tinand cont inclusiv de porozitati, medii permeabile sau rugozitatea suprafetelor. Determinati viteze, presiuni, temperaturi, mase, gradienti ale acestora generate de fluxul de fluid. Stabiliti parametrii de intrare, determinati scopul analizei (adaugati daca este necesar ecuatii complexe care descriu procesele) si vizualizati in diverse variante (plot al sectiunilor sau 3D animat) rezultatele (presiune statica, dinamica, temperaturi, masa, viteza, densitate, turbulenta, etc).

Luati cele mai bune decizii asupra modelelor voastre tinand cont de toate aspectele care intervin in functionarea acestora. Intelegeti din timp comportamentul modelelor voastre putand experimenta diverse variante constructive in vederea obtinerii celei optime.

Iar pentru aplicatii dedicate, puteti adauga modulele HVAC – dedicat celor care activeaza in acest domeniu (tinad cont de 8 factori de confort uman, radiatii si modalitatea de absorbtie a acestora, beneficiind de o biblioteca dedicata de materiale si sisteme de ventilatie) sau Electronic Cooling – pentru proiectare electronica (tinand cont printre altele de efectul Joule, modelul two resistor sau PCB-uri multi layer).

Repere obtinute prin injectie sau proiectare de matrite.

In cazul in care modelele realizate de voi sunt din plastic injectat sau chiar matritele prin care se obtin aceste modele, aveti la dispozitie o solutie de simulare a curgerii plasticului topit in timpul procesului de injectie pentru a preveni defectele de fabricatie aparute asupra pieselor sau matritei. Cu ajutorul unui „Adviser” puteti diagnostica si evita potentialele probleme legate de analiza. Veti putea cunoaste inca inainte de parcurgerea procesului fizic cum va arata produsul vostru sau matrita si care sunt zonele expuse riscurilor. Evitati astfel cheltuieli suplimentare, care apar in cazul in care aceste defecte sunt observate dupa incheierea procesului real si obtineti din primul pas modele cu calitatile dorite.

Cum deja v-ati obisnuit, in functie de cerinte, sunt puse la dispozitie pachete din ce in ce mai performante, complementare SOLIDWORKS 3D CAD , astfel:

Dedicat proiectantilor de repere din plastic, care vor sa faca un pas in plus dupa realizarea modelului geometric.

Determinati zonele unde vor aparea liniile de sudura ale materialului (in functie de pozitia punctului/punctelor de injectie), golurile de aer sau erorile de suprafata, folosind discretizare pentru piese cu pereti subtiri sau solide, optimizand in final modelul.

Baza de date pentru 5000 de tipuri de materiale plastice, editabila si personalizabila.

Primul pas in analiza constructiei matritei – puteti genera rapid layout-uri pentru familii de matrite, mono si multi cavitate, putand echilibra sistemul de alimentare estimand ciclul de timp.

Puteti simula procesele de co-injectie, overmolding sau contractare.

Si totul avand la dispozitie si caracteristicile SolidWorks Plastics Standard.

Optimizati astfel sistemul de alimentare si evitati costurile aferente reproiectarii matritelor.

Include toate facilitatile SolidWorks Plastics Professional si functionalitati suplimentare care determina deplasarile datorate tensiunilor reziduale, temperatura piesei la finalul procesului de racire, timpul necesar racirii piesei sau analiza racirii matritei.

Altfel spus, puteti preintampina si reduce sau elimina complet orice deformatie care apare in timpul procesului de racire a matritei, intelegand si controland acest proces.

Mediul este important.

Intelegeti impactul asupra mediului pentru modelele realizate.

Evaluati materialul din care este realizat ansambul vostru nu numai din punct de vedere al rezistentei si durabilitatii ci si al poluarii mediului ambiant.

Tineti cont de amprenta de carbon, consumul de energie, eutrofizarea apei sau acidizarea aerului.

Si totul incepand de la extragerea materialului brut, procesarea acestuia, producerea piesei, asamblare, utilizare si pana la sfarsitul vietii acestuia, avand in vedere si modalitatea de transport si distanta dintre aceste etape.

De ce sa nu lasati un program testat sa caute intr-o baza de date si sa va indice rapid si sigur un material alternativ care sa respecte conditiile de rezistenta impuse dar sa polueze mai putin? Efortul vostru este minim dar piesa este mai „verde” si toti cei din jur va vor multumi, traind intr-un mediu mai curat.

Aceasta licenta este disponibila ca Add-on la SOLIDWORKS 3D CAD Standard si Professional si integrata in pachetul SOLIDWORKS Premium.