Cautati. Reutilizati resursele existente.

Cu viteza gandului.

In activitatea zilnica inginerii creeaza din ce in ce mai multe modele.

Se pune intrebarea: De ce nu cauta si nu refolosesc modele echivalente sau similare care exista deja in interiorul companiei sau departamentului din care fac parte?

Raspunsul in cele mai multe cazuri este: fiindca nu stiu ca acestea exista. Sau pentru ca a cauta aceste modele inseamna mult timp pierdut. Sau nu au la dispozitie instrumentele adecvate.

 

Si atunci decizia este: facem de la zero. De cele mai multe ori aceasta decizie este luata din dorinta de a reduce timpul de lucru si de a se incadra in termenele impuse. Ceea ce este un lucru laudabil. Insa exista si un revers al medaliei mai putin cunoscut de cei care iau aceste decizii, cu un impact negativ asupra activitatii departamentului sau companiei. Timpul castigat se dovedeste a fi in final o pierdere mult mai mare, chiar si din punct de vedere costuri, iata de ce:

Un model existent este un model validat, trecut prin procedurile de productie, control calitate, inventar, stocuri. Inseamna un model care exista fizic sau care poate fi produs rapid. Pe cand un model nou, chiar similar cu unul existent trebuie sa reia toate aceste proceduri. Ceea ce inseamna timp. Si costuri.

EXALEAD OnePart permite inginerilor sa decida corect asupra generarii unui nou model in mai putin de 1 minut.

Cum?

  • Simplu: oferind cele mai precise instrumente de cautare in functie de cateva criterii: cine a realizat fisierul, ce este inclus in fisier, unde este folosit, cand a fost generat/modificat, care sunt documentele legate de acesta.
  • Utilizabil atat pentru fisiere CAD cat si nonCAD.
  • Totul prin cateva click-uri.
  • Descoperiti astfel rapid modelele similare existente.
  • Economisiti timp. Reduceti costuri. Eliminati erori. Totul cu viteza gandului.