CREAFORM SOFTWARE

VXmodel, program direct integrat in programul de scanare VXelements, permite postprocesarea datelor pentru utilizarea direct in programul CAD sau de printare 3D. Reprezinta cea mai simpla si rapida cale de la 3D scan catre sistemul vostru de proiectare asistata sau echipamentele de printare 3D.

Ca un plus important adaugat scannerelor Creaform, VXmodel reprezinta un program simplu dar puternic, care include numai operatiile necesare, complementare sistemului CAD. Folosind SOLIDWORKS dispuneti deja de capabilitatile de design si modelare, VXmodel pur si simplu va pune la dispozitie instrumentele de care aveti nevoie pentru o integrare rapida si fara egal a procesului de reverse engineering.

Fiind complet integrat in VXelements, VXmodel asigura functionalitatile de care aveti nevoie pentru a finaliza procesarea fisierului rapid si pentru a-l transmite catre programul CAD.

3D Scan-to-Print

Folosind un scanner Creaform din gama Go!SCAN 3D si VXmodel cu functionalitatile 3D-Scan-to-Print puteti scana orice obiect 3D, curata mesh-ul si genera rapid fisiere gata de printare. Cu ajutorul modulului VXmodel postprocesarea se realizeaza rapid si puteti trece direct la printarea 3D din moment ce fisierele scanate pot fi trimise direct catre o imprimanta 3D pentru a crea replici exacte ale obiectului. Cautati un software 3D Scan-to-Print eficient si versatil? Este exact ceea ce ofera VXmodel. In plus, este disponibil la un pret semnificativ mai mic decat al oricarui alt software concurent pe piata, ceea ce garanteaza un ROI excelent.

3D Scan-to-CAD… to-Print!

Pentru situatiile in care nu doriti sa printati imediat fisierele scanate 3D, ci mai degraba aveti nevoie sa le importati in programe CAD, VXmodel va pune la dispozitie functii dedicate transferului catre sisteme CAD. In cateva minute puteti extrage entitati si suprafete din fisierul generat cu Go!SCAN 3D pe care sa le importati direct in software-ul CAD pentru a le utiliza ca referinta pentru crearea unui model 3D precis al piesei pe care sa o puteti printa 3D ori de cate ori aveti nevoie.

VXmodel genereaza cele mai bune rezultate atunci cand este utilizat cu scannere Go!SCAN 3D, cea mai simpla si rapida tehnologie de scanare Creaform. Acest duo puternic este perfect pentru toti cei aflati in cautarea unei solutii profesionale pentru a printa fisiere scanate 3D sau pentru a le importa in vederea utilizarii in programe CAD.
Si pentru ca vorbeam la inceput de parteneriat, solutia reprezentata de Creaform, SOLIDWORKS si 3D Systems este varianta ideala pentru un sistem complet SCAN – DESIGN – PRINT. All 3D.
Alinierea
Inainte de a incepe procedura reverse engineering asupra unui model, fisierul scanat trebuie sa fie aliniat la sistemul de coordonate adecvat cerintelor de design. Folosind instrumentul de aliniere foarte flexibil oferit de VXmodel puteti actiona asupra constrangerilor existente in geometria scanata utilizand diverse entitati sau baze, avand apoi posibilitatea de a incepe procesul de design folosind o baza puternica.
Imbunatatirea calitatii mesh-ului
VXmodel va permite imbunatatirea mesh-ului rezultat in urma scanarii si prelucrarea acestuia pentru a-l face mult mai adecvat sistemelor CAD sau 3D print. Instrumente simple dar puternice va asigura ca dispuneti de fisierul perfect pentru a incepe procesul de reverse engineering sau de print 3D.
Entitati geometrice si sectiuni transversale
Folositi rezultatele scanarii 3D ca referinta pentru modelele dvs. Extrageti toate informatiile de care aveti nevoie din mesh-ul rezultat in urma scanarii, generand entitati geometrice, curbe, sectiuni transversale si chiar suprafete NURBS. Interfata extrem de flexibila si usor de utilizat va permite sa segmentati rapid mesh-ul in entitati de baza (primitive) necesare pentru a definitiva modelul in sistemul CAD.
Editare mesh
VXmodel va permite sa modificati mesh-ul rezultat in urma scanarii 3D, inchizandu-l complet si sa generati rapid fisiere gata de printat compatibile cu imprimantele 3D.
VXinspect: programul menit sa intregeasca raspunsul pentru aplicatiile de control al calitatii si inspectie. Utilizatorii echipamentelor Creaform au la dispozitie un instrument complet integrat in platforma software VXelements, ideal pentru controlul calitatii in conditiile unui mediu de lucru instabil precum atelierul sau sectia de productie. Beneficiind de platforma VXelements, noul software VXinspect prezinta aceeasi interfata intuitiva si aceeasi usurinta in utilizare si este perfect compatibil cu toate solutiile Creaform, indiferent de tipul acestora (scan sau probing).
Aplicabilitate:
Pre-production
In cele mai multe cazuri, lansarea in productie a unui nou model aduce cu sine si anumite probleme legate de procesul de fabricatie, din cauza lipsei de experienta cu privire la setarea acestui proces pentru noul model. Asadar, sunt necesare cateva ajustari ale procesului de productie pentru rezolvarea problemelor din acest stadiu si pentru a detine un control complet. Instrumentele de masura 3D reprezinta cel mai rapid mijloc pentru compararea geometriei CAD cu cea realizata, in vederea determinarii erorilor aparute, pentru realizarea tuturor reglajelor necesare inaintea inceperii executiei loturilor de piese. VXinspect pune la dispozitie cel mai simplu mod de lucru pentru realizarea rapida a inspectiei Part – to – CAD
In-production
Odata ce procesul de fabricatie este complet sub control, trebuie realizate procesele de control si inspectie FAI (First Articol Inspection) sau PPAP (Production Part Approval Process). VXinspect este de asemenea ideal pentru a construi metodologia de inspectie pentru astfel de operatii. Poate fi utilizat si pentru controlul dimensiunilor critice in diverse stadii ale procesului de productie. Utilizatorii pot repeta aceeasi secventa de masurare de mai multe ori pentru a urmari evolutia sau trasabilitatea pieselor si pentru a preveni aparitia unor erori sau probleme.
Astfel, solutia CAD WORKS atinge toate palierele in domeniul inspectiei /controlului:
  • SOLIDWORKS Inspection – suportul pentru generarea rapida a documentatiei si formularelor necesare inspectiei, a rapoartelor (Inspection Standard) prin importul valorilor rezultate in urma utilizarii CMM (Inspection Professional). Pentru utilizatorii SolidWorks CAD sau nonCAD. Detalii aici.
Cateva caracteristici:
Import fisiere CAD – in format IGES sau STEP pentru compararea piesei realizate cu modelul CAD. vxinspect-1
Permite utilizarea tuturor echipamentelor Creaform pentru control/masurare (HandyPROBE, MetraSCAN, HandySCAN sau chiar Go!SCAN. Disponibil separat sau in pachet cu VXmodel. vxinspect-2
Alinierea, pozitionarea si orientarea obiectului in vederea asigurarii acuratetei datelor de la achizitie si pana la raportul final: Entity selection (3-2-1), Best Fit (surface), RPS (Datum targets, Surface probe points). Gradele de libertate sunt automat blocate, fara a fi necesara implicarea operatorului. vxinspect-3
Dimensiuni geometrice si tolerante (GD&T). Algoritmii si metodele de calcul incluse permit aplicarea principiilor GD&T pentru inspectia unui obiect, fara a fi necesara experienta referitoare la notiunile GD&T: Basic measurements, Form orientation, Profile & Localization tolerances, Datum reference frame (DRF) si multe altele. In deplina concordanta cu standardul ASME Y14.5M-2009. vxinspect-4
  • VXinspect – pentru detinatorii echipamentelor Creaform, o solutie de nivel mediu (atat din punct de vedere al costurilor cat si al performantelor) care raspunde la 90% din provocarile dimensionale si ale tolerantelor intalnite in viata de zi cu zi in desenele CAD, in domeniul controlului.
  • Geomagic Control – pentru cerinte avansate in domeniul inspectiei.Detalii aici.