O imagine face cat o mie de cuvinte. Dar un film?

Sa apelam la un exercitiu simplu:

Cum realizati azi toate materialele care tin de documentatia unui produs? Si aici ne referim la manualele tehnice, la cele de mentenanta, instructiuni de asamblare, manuale de instruire, prezentari, brosuri, cataloage, instructiuni de service sau de instalare, suport pentru departamentul de vanzari?

Cred ca foarte putini dintre noi cunosc acest „nor” de documentatie care inconjoara realizarea unui produs.

De cele mai multe ori, desenele de executie sunt tot ceea ce avem la dispozitie. Pe care le inteleg doar specialistii. Iar restul sunt cuvinte. Descriptive. Multe. Obositoare.

Iar toata documentatia este realizata dupa realizarea produsului. Inca un consum de timp. Si la cea mai mica modificare, noua versiune sau la un produs similar, totul se ia de la inceput.

Si acum haideti sa ne propunem urmatoarea ipoteza:

Documentatia tehnica sa fie facuta de un nespecialist, care nu depinde de ingineri sau proiectanti. Si care incepe aceasta documentatie odata cu inceperea proiectului de catre ingineri.

Preia modelele 3D realizate cu SOLIDWORKS 3D CAD si genereaza rapid, intr-un singur program imagini fotorealistice pentru marketing, brosuri, cataloage, instructiuni de asamblare, service, montaj, training, mentenanta, instalare, etc.

Iar la modificarea modelului 3D de catre proiectant softul permite updatarea tuturor imaginilor generate. Printr-un singur click. Si chiar mai mult decat atat: imaginile introduse in fisierele tip Microsoft ori Adobe spre exemplu sunt si ele updatate automat. Model 3D modificat? Nimic mai simplu. Pentru cei mai pretentiosi exista posibilitatea de a salva formate .avi (film) sau html (via internet).

Aceasta nu este o ipoteza.

Acesta este SOLIDWORKS Composer.

  • Testati reactia beneficiarilor fara ca macar modelul sa fie produs, prin intermediul unui mediu usor de utilizat si de inteles de catre nespecialisti.
  • Instruiti personalul inainte sa atinga modelul fizic.
  • Transmiteti instructiunile catre cei care fac instalari, montaj sau service reducand timpul necesar acestor operatii.

Totul in cel mai usor mediu de inteles cu putinta: 3D, imagine sau animatie. Comunicare. Simplu. Clar. Usor de inteles.