Legatura dintre proiectare si inspectie.

SOLIDWORKS Inspection este un produs FIRST ARTICOL INSPECTION care ajuta la generarea semnalizarilor necesare pentru inspectie si la generarea rapoartelor de inspectie.

Construit special in vederea imbunatatirii comunicarii intre departamentul de proiectare si cel al asigurarii calitatii (inspectie), pentru a usura munca celor din urma, eliminand lucrul redundant.

Mai clar: documentatia transmisa de proiectare in vederea inspectarii pieselor trebuie de cele mai multe ori refacuta de inspectorul de calitate. Iar aceasta munca inseamna un consum de timp si posibilitatea de aparitie a erorilor. Iar daca modelul primeste o revizie … munca inspectorului se reia.

Si atunci, scopul este unul simplu: reducerea timpului alocat crearii documentatiei de inspectie cu pana la 90% si reducerea erorilor aparute in procesul de verificare a calitatii.

SOLIDWORKS Inspection     Standard:

Recunoaste automat si extrage informatii din desenul de executie in format SOLIDWORKS 3D CAD (nume reper sau dimensiuni, baze de cotare, etc.) pentru care functioneaza ca Add-on.

SOLIDWORKS Inspection Professional:

Extinde caracteristicile SOLIDWORKS Inspection Standard, oferind utilizatorilor multiple modalitati de introducere a valorilor masurate direct in cadrul proiectului pentru a simplifica procesul de inspectie. Fiecare valoare poate fi introdusa manual prin utilizarea unui etrier digital (USB) sau prin importul rezultatelor de la masinile de masurat in coordonate (CMM).

SOLIDWORKS Inspection Stand Alone:

Destinat utilizatorilor care nu dispun de SOLIDWORKS 3D CAD  sau celor pentru care proiectele sunt arhivate in format pdf sau imagine (tiff). Functioneaza ca aplicatie separata, recunoscand tipul de fisiere mentionat, avand in acelasi timp si posibilitatea de identificare optica a caracterelor (OCR).