Imbunatatiti legatura cu departamentul de productie.

Cunoasteti celebrele desene de executie stufoase, cu multe indicatii, pe formate mari? Greu de urmarit legaturile dintre vederi, sectiuni si detalii din cauza marimii formatului si a adnotarilor care de cele mai multe ori ascund partial geometria.

Cat timp dureaza citirea corecta a unor astfel de desene? Dar generarea lor? Cate erori pot aparea din cauza neintelegerii corecte a informatiilor continute in acestea?

Pentru a elimina aceste probleme, lumea tehnica se indreapta spre o rezolvare simpla:

Fara desene 2D.

Este posibil? Sigur ca este posibil si nu numai atat. Este si mai eficient.

Comunicarea informatiilor de productie (Product Manufacturing Information) se face acum mai simplu: in format 3D. Timpul alocat generarii documentatiei de productie este mult diminuat iar informatiile transmise sunt mai complete, mai usor de inteles.

Formatele utilizate (3D PDF si eDrawing) reprezinta o modalitate de prezentare mai bogata in detalii, vederi din unghiuri diferite si permit afisarea/ascunderea notelor 3D. In acelasi timp dispuneti si de instrumente pentru a imbunatati vizualizarea, cum ar fi de exemplu zoom, pan, section, rotate.

Si noutatile nu se opresc aici: template-urile utilizate la generarea documentelor pot fi personalizate cu logouri, imagini, vederi 3D predefinite, tabele, astfel incat pe langa productie pot fi utilizate si pentru achizitii, cereri de oferta si multe altele. In plus, sunt disponibile formate pentru print iar vederile si informatiile generate in SOLIDWORKS MBD pot fi utilizate si in formatele SolidWorks 2D (slddrw-desene de executie).

Programul este disponibil ca Add-on la solutiile SOLIDWORKS 3D CAD  si corespunde Standardelor ASME Y14.41, Military-Standard-31000A, ISO 16792, etc.