Viitorul servit pe tavă:

Tehnologii inteligente în bucătărie

Avem telefoane inteligente, conectate la mașinile noastre inteligente care, în curând, vor împânzi orașele noastre inteligente. Era tehnologizată nu începe, totuși, în afara locuinței, ci chiar în interiorul ei, în inima casei – bucătăria.

Consumatorii de aplicații

Cum ar putea modesta bucătărie să stimuleze știința și tehnologia? Simplu – prin digitalizarea ei. Acest centru casnic al tehnologiilor inteligente deja adăpostește diverse aplicații, axate pe o gândire intuitivă, cu ajutorul cărora poți controla sistemele de securitate sau de iluminat, diverse dispozitive și nu numai! Te îndrepți spre un cămin rece și neprimitor? Nu trebuie decât să-ți scoți telefonul din buzunar, să deschizi o aplicație și, voilà, sistemul de încălzire centrală este pornit. O simplă atingere a ecranului telefonului e suficientă pentru a te asigura că locuința devine primitoare și confortabilă la întoarcerea ta.

Iar dacă-ți dorești și căldură spirituală, nimic mai simplu! Știai că mirosul de pâine prăjită este adesea asociat cu amintirile plăcute din copilărie și cu senzația de acasă? Revoluția smart te întâmpină cu mirosul de pâine proaspăt prăjită de îndată ce treci pragul casei, atât timp cât n-ai uitat, firește, să pui pâinea în prajitor, înainte să pleci.

Știința dispozitivelor

Ce-ai spune de o cameră care-ți permite să arunci o privire la alimentele din frigiderul tău, indiferent dacă ești în drum spre casă ori la supermarket? În acest mod, ai posibilitatea să ții evidența produselor perisabile cu ajutorul unui dispozitiv revoluționar, care urmărește data de expirare a acestora, ajutându-te să reduci pierderile, dar și cheltuielile. În medie, un român aruncă anual între 97.5 și 130 de kilograme de mâncare, în condițiile în care investește 40% din venituri pentru hrană! FridgeCam ar putea schimba situația.

Rămâi adesea fără detergent pentru mașina de spălat vase? O mașină de spălat vase care comandă singură detergentul, de la un magazin online, înainte ca acesta să se termine, ar putea să te scutească de o problemă. La fel cum o poate face și un Wireless charging, încărcător inclus direct în blatul de lucru din bucătărie. Tăiatul legumelor sau prepararea bucatelor n-a fost niciodată atât de hi-tech.

De la dispozitive de preparat cocktailuri, până la aparate de cafea care macină boabele conform preferințelor consumatorului, pregătind magica licoare pentru dimineața următoare, tehnologiile inteligente pentru bucătărie au menirea de a pune la dispoziția oamenilor comoditatea, rapid și ușor, prin simpla apăsare a unui buton.

Firește, toate dispozitivele mai au nevoie de un mic ajutor din partea noastră. Inovatori, precum cei de la Moley , sunt aproape de a schimba, însă, acest aspect, servindu-ne în prezent o porție de viitor. Sunt echipa care a creat primul bucătar-șef robot din lume. Scene din romanele  și filmele suprarealiste, de odinioară, tocmai au devenit realitate, primind chiar și un upgrade.

Nu știi să gătești? N-o face!

Imaginează-ți o bucătărie în care toate preparatele sunt gătite ca la carte, cu precizia marilor bucătari-șef, deținători de stele Michelin. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai ingredientele necesare. Indiferent cât de fantezist pare, rezultatul final este real și realmente delicios.

Uimitorul robot-bucătar al celor de la Moley gătește și mânuiește cu abilitate diverse dispozitive. O pereche de mâini articulate reproduc cu exactitate mișcările unui bucătar de la MasterChef. E o bucătărie inteligentă, automatizată, care-ți pune la dispoziție orice mâncare demnă de un bucătar-șef renumit. Unicul tău efort este cel de a alege din gama variată de rețete disponibile. Apoi începe magia și răsfățul! Iar la final, până și vasele vor fi spălate, ceea ce, să recunoaștem, e o operațiune rar îndeplinită de către maeștrii bucătari.

Vorbim despre o tehnologie în spatele căreia se află un proces ingineresc extrem de meticulos, o planificare precisă și un design posibil grație SOLIDWORKS 3D CAD.

Atunci când erau în căutarea unor măsurători exacte, de ordinul minutelor, și a unei acurateți de ordinul milisecundelor, atât de necesare în procesul preparării, cei de la Moley au avut nevoie de un program  de proiectare care să permită modelarea ergonomica a design-uli dar și simularea mișcărilor necesare, cât mai apropiate de realitate. Au găsit tot ce era necesar în suita de soft-uri Solidworks.

Prezenți pe piață din acest an, invenția celor de la Moley pare să încurajeze socializarea și ospitalitatea în lumea-ntreagă. Cu o simplă atingere a unui ecran, această bucătărie pregătește, prepară și spală vasele la final. Între timp, nu-ți rămâne decât să te relaxezi, să pui ceainicul și să faci lista oaspeților.

GDPR