Proiectati fabricile viitorului

Simplu. Vizual. Puternic. Proiectati si validati noile sisteme de productie cu programul care simuleaza procesele de fabricatie in varianta 3D: Visual Components.

Acesta este nivelul urmator in simularea sistemelor de productie. Construita ca o platforma scalabila, versiunea 4.0 a Visual Components reprezinta noul mod de a proiecta si programa fluxurile de fabricatie.

  • Avand ca sistem de operare Windows – 64 biti – timpul de incarcare este scurt iar navigarea prin layouturile de dimensiuni mari facila.
  • Managementul memoriei permite rularea simularii in background in acelasi timp cu rularea altor aplicatii.
  • Prin intermediul motorului NVIDIA PhysX se pot simula si vizualiza functionalitati si comportamente care tin cont de proprietati de material, gravitatie sau coliziuni.
  • Interfata este foarte bine organizata oferind utilizatorului acces rapid si intuitiv la functiile dorite.
  • Navigarea 3D in interiorul layoutului este intotdeauna disponibila permitand functiile de zoom, pan si rotate.
  • Din punct de vedere vizual optiunile includ pana la posibilitatea de a vedea textura materialelor, lumini si umbre, astfel incat formatele foto si video exportate pot fi incluse direct in materialele de marketing.
  • Iar modul X-ray va permite sa identificati rapid posibilele probleme in timp ce configurati layoutul, construiti componente noi sau faceti analiza coliziunilor.

Alegeti pachetul adecvat pentru aplicatia voastra

Fie ca aveti nevoie de o modalitate de a realiza un design rapid si o solutie de prezentare a acestuia sau de o platforma complexa care sa permita inclusiv programarea aplicatiilor, totul este cuprins in Visual Components.

Dar totul este structurat modular, in functie de complexitatea aplicatiei. Asa cum v-ati obisnuit la SOLIDWORKS: Essentials, Professional si Premium.

Proiectati, construiti si simulati procesele de fabricatie

avand la dispozitie componente predefinite

Configurare Layout fabrica

Acest modul reprezinta nucleul variantei Essentials. Construiti rapid layouturi tragand si plasand componente din eCatalog direct in mediul 3D si realizati conectarea componentelor compatibile folosind operatii plug-and-play. Parametrii componentelor – cum ar fi dimensiuni, viteza, culoare – pot fi editati si redefiniti. Dispuneti de o biblioteca cu peste 1200 de componente care includ roboti, conveioare si alte componente realizate de peste 30 de marci cunoscute in domeniul automatizaii industriale.

Compatibilitate CAD

Importati fisierele CAD direct in mediul 3D. Inca din varianta Essentials modelele realizate in SOLIDWORKS – programul vostru CAD – pot fi importate pentru a defini cu o acuratete cat mai mare layoutul realizat. Fara alte plugin-uri si fara costuri suplimentare. Sunt acceptate si alte formate CAD cum ar fi Autodesk, PTC, Siemens, etc. Lista completa aici.

Comunicare

Pentru ca rezultatele proiectelor voastre sa fie usor intelese, Essentials pune la dispozitie template-uri care sa faciliteze comunicarea: formate 2D care permit conversia rapida a layouturilor 3D, tabele de componenta, capturi si export screenshots pentru a fi integrate direct in prezentari, inregistrarea si exportul de format video in format 4K sau fisiere PDF 3D care includ simularea proceselor.

Echipamente robotizate simple

Un pachet puternic de operatii pentru definirea si modelarea comportamentului robotilor, inclusiv detectarea coliziunilor.

Compatibilitate fisiere scanate

Atunci cand pregatiti o propunere pentru un beneficiar sau cand intentionati sa modificati configuratii existente, contextul este esential. De aceea exista posibilitatea importului de fisiere 3D de tip nor de puncte. Adica, importati versiunea scanata a mediului existent si configurati layoutul in interiorul acestuia. Puteti utiliza acest mediu importat in analiza coliziunilor sau masurarea unghiurilor si distantelor.

Desene 2D

Aceste formate pot fi incluse atat in proiectarea layoutului fabricii cat si ca tipuri de fisiere de iesire.

Conectivitate PLC

Aceasta optiune permite conectarea simularii cu sistemul vostru de control folosind standardul industrial OPC UA sau alte formate specifice. Acest lucru permite testarea si verificarea din punct de vedere logic al programelor sau modificarilor de control in contextul procesului de productie. Puteti vizualiza in timp real activitatea de productie, prelua si analiza date si apoi testa si simula modificarile aduse.

Rapoarte

Tipurile de statistici/grafice folosite sunt de tip line, area, bar sau pie. Acestea pot fi vizualizate si modificate prin intermediul unei platforme dedicate. Dashboard statistics permite utilizatorilor sa vizualizeze dinamica proceselor, sa identifice zonele de gatuire si evalua modificarile.

Visual Components experience

Reprezinta posibilitatea de a experimenta in realitate virtuala simularea realizata in Visual Components 4.0.

Solutia care include toate facilitatile pachetului Essentials si

va permite sa definiti si creati propriile componente

pentru a fi simulate in mediul 3D

Modelarea componentelor

Aduceti modelele la viata prin intermediul instrumentelor de modelare: aveti la dispozitie posibilitatea de a personaliza blocurile de componente: modifica geometrie, adauga proprietati si comportament functional, construindu-va astfel propria biblioteca de componente.

Asistenti

Creati rapid si usor componente, dispunand de indrumarea unui asistent care va faciliteaza dezvoltarea componentelor cerandu-va date de intrare simple si configurand automat comportamentul componentelor.

Simplificari geometrice

Reduceti dimensiunea fisierelor si imbunatatiti performantele simularii inlaturand detaliile mai putin importante din modelele voastre.

Modele CAD

Construiti geometrie noua si modificati fisierele CAD importate folosind instrumente dedicate pentru structuri si forme solide. Realizati rapid modificari asupra geometriei CAD, direct in interiorul proiectului.

Virtualizati modelul fabricii folosind solutia completa de simulare.

Include toate caracteristicile din pachetele Essentials si Professional

dar si alte operatii pentru aplicatii robotizate avansate.

Vizualizarea procesului de vopsire robotizat

Vizualizati simularea acestui proces si masurati grosimea stratului de vopsea, reducand astfel timpul alocat procesului de invatare pentru robot si imbunatind planificarea miscarilor acestuia.

Topologie

Motorul de analiza modelelor importate ofera date corect structurate asupra geometriei suprafetelor, curbelor deschise sau inchise. Puteti folosi API pentru a va dezvolta propriul traseu pentru robot sau modalitati de invatare pentru acesta.

Curve teaching

Aceasta operatie automatizeaza procedura de planificare a traiectoriilor descrise de robot prin analiza geometriei obiectelor, putand chiar sugera trasee.

Realizarea traiectoriilor

Simulati traiectorii si invatati rapid robotul. Instrumentele de selectie a curbelor si muchiilor va ajuta sa alegeti si editati traseul de urmat ceea ce este o modalitae foarte usoara de programare in aplicatiile robotizate de sudura, vopsire, taiere cu jet de apa, debitari sau etansari sau deservirea masinilor unelte.