Despre SolidWorks 2016 se vorbeste mult in aceasta perioada iar evenimentele de lansare sunt in plina desfasurare. V-am prezentat in cele mai recente Newslettere o parte dintre noutatile aduse de versiunea 2016. In cele ce urmeaza va propunem sa aruncam o privire asupra altor modificari importante in structura programului: noua interfata, SolidWorks Visualize si SolidWorks PDM Standard.

User interface

Noutatea cea mai evidenta consta in ceea ce sesizati de la deschiderea noii versiuni, si anume interfata restilizata, cu un aspect mai modern, care incorporeaza conceptul disponibil si pe alte produse din portofoliul SolidWorks. In fapt, ce a facut SolidWorks a fost sa preia trasaturile apreciate de utilizatori in fiecare dintre produsele sale si sa genereze interfata disponibila astazi.

Astfel, noile icon-uri sunt realizate pentru monitoarele de inalta rezolutie (se pot afisa in modul large) si sunt mai usor de recunoscut (inclusiv de catre persoanele care sufera de discromatopsie).

Tranzitia de la vechea interfata la cea noua se face foarte rapid, aproape imperceptibil. Icon-urile se afla la locul lor binecunoscut in command manager si putem spune chiar ca restilizarea scoate in evidenta mai rapid comenzile, acestea primind in unele cazuri o imagine mult mai sugestiva. Iar noile comenzi (spre exemplu Instant 2D) au fost asezate unde ar trebui sa se afle in mod natural (in meniurile in care logic ar trebui sa fie, dupa comenzile cunoscute).

Iata cateva exemple (2016 versus 2015):

Este parca mai evident ca lucram in medii 2D la schita si 3D la operatii … nu-i asa?

Si pentru ca am inceput cu imbunatatirile remarcate la nivel vizual, vom continua in aceeasi directie.

SolidWorks Visualize – Modalitatea prin care dati viata proiectelor dvs.

Construit ca o suita separata de programe, SolidWorks Visualize combina instrumentele de randare de top cu efectele vizuale pentru a transmite mai departe nu numai viziunea unui proiect ci si, de ce nu, chiar emotii. Este destinat tuturor celor care trebuie sa obtina in mod profesionist imagini si animatii de calitate ridicata intr-un mod rapid si usor, ceea ce inseamna ca se adreseaza inginerilor, designerilor sau oricui are nevoie sa genereze aceste poze sau filme, indiferent ca este expert sau incepator, utilizator de SolidWorks sau al unui alt soft (Rhino, Autodesk, Alias, 3ds Max) si ca discutam despre arhitectura, ambarcatiuni, mecanica sau orice alt domeniu.

Puteti transmite acum ideile dvs. in format print sau web in diferte configuratii vizuale, avand in spate diverse scene, lumini sau filtrari artistice. Simulati conditii de iluminare din lumea reala (chiar si soarele), dispuneti de proprietati de material avansate, de camera in miscare, rotiri pe 360 de grade si multe altele. Modificarile sunt afisate in timp real, beneficiind de flexibilitate si viteza maxima. De acum, daca veti avea nevoie de o imagine a carei diferenta de calitate sa fie imperceptibila fata de o poza, aveti la dispozitie programul necesar.

Si nu uitati: SolidWorks Visualize este conectat direct cu SolidWorks, puteti updata automat modelele folosind instrumentul “Live CAD Update”. Doar este un produs SolidWorks si v-ati obisnuit deja cu aceasta comunicare multidirectionala.

SolidWorks PDM Standard – solutia de management a datelor pentru echipa de design/proiectare

SolidWorks PDM Standard este noua solutie pentru managementul datelor pe care SolidWorks a dedicat-o utilizatorilor CAD din intreprinderi mici si mijlocii, aflati intr-o singura locatie. Bazata pe structura SolidWorks PDM Professional (fost Enterprise PDM), solutia este inclusa in licentele 3D CAD Professional si Premium si ajuta utilizatorii SolidWorks si Draft Sight sa-si organizeze si sa-si managerieze mai bine datele de proiectare. Avand ca baza o platforma comuna (Microsoft Server SQL Xpress, Windows Explorer si SolidWorks 3D CAD), atunci cand dezvoltarea companiei o cere, tranzitia catre varianta Professional se realizeaza rapid, fara probleme.

  • Gasiti informatiile necesare mult mai rapid
  • Mentineti foarte simplu controlul si istoricul modificarilor
  • Mentineti echipa informata la zi, cu un proces flexibil si fluent