Zilele acestea cele mai noi aplicatii si tehnologii 3D sunt prezentate in cadrul celui mai asteptat eveniment CAD al anului: SOLIDWORKS WORLD 2015, a 17-a conferinta anuala dedicata comunitatii 3D.

Pe scurt despre SOLIDWORKS WORLD 2015:

– Prezentari si demonstratii ale solutiilor SOLIDWORKS 2015 pe platforma 3DEXPERIENCE, inclusiv optiuni cloud si alte optiuni cu impact asupra productivitatii, proceselor de lucru si costurilor operationale

– Peste 200 sesiuni de instruire

– Oportunitati de testare a competentelor CAD prin sustinerea gratuita a examenelor de certificare SOLIDWORKS

– Prezentarea top 10 imbunatatiri de adus versiunilor SolidWorks viitoare, pe baza propunerilor primite de la utilizatori

– Peste 40 de ore de networking

– Peste 100 de expozanti prezentand noi produse si tehnologii in cadrul Pavilionului special dedicat

– Avanpremiera SOLIDWORKS World 2016

Solutiile prezentate si subiectele abordate fiind multe … SolidWorks MBD, Inspection, Conceptual Design, Industrial Design, 2 milioane licente educationale instalate la nivel mondial, 2.8 milioane utilizatori … vom reveni cu prezentari detaliate.

Subiectul de astazi se refera la lansarea SOLIDWORKS Model Based Definition (MBD) 2015.

Ce este si de ce ati alege MBD?

Pentru inceput va invitam sa analizati aceste doua imagini.

Care este costul in termeni de timp, bani, resurse al folosirii desenelor 2D?

Formatele traditionale 2D, folosite cu succes in trecut, nu mai corespund provocarilor prezente, fiind prin definitie contraintuitive, predispuse la erori si incompatibile cu aplicatiile 3D cum ar fi simularea si printarea 3D. In mod cert cea de-a doua imagine ilustreaza mai clar intentia de design deoarece traim intr-o lume 3D si suntem obisnuiti sa gandim in 3D.

SOLIDWORKS MBD reprezinta noua solutie integrata care va ajuta sa definiti, sa organizati si sa publicati Product Manufacturing Information (PMI) direct in format 3D in locul utilizarii desenelor 2D, optimizand astfel procesele de productie, reducand erorile si respectand standardele industriale.

Comunicarea informatiilor de productie (precum dimensiuni, tolerante, model data, calitatea suprafetei, simboluri sudare) se face acum mai simplu: in format 3D. Timpul alocat generarii documentatiei de productie este mult diminuat iar informatiile transmise sunt mai complete, mai usor de inteles. Formatele utilizate (3D PDF si eDrawing) reprezinta o modalitate de prezentare mai bogata in detalii, vederi din unghiuri diferite si permit afisarea/ascunderea notelor 3D.

–          PMI se definesc direct in 3D, evitand astfel costurile asociate cu realizarea desenelor 2D, care pot reprezenta pana la 50% din costul total.

–          Datele 3D sunt prezentate intr-o maniera structurata, SOLIDWORKS MBD contribuie la organizarea modelelor 3D si PMI in prezentari 3D structurate cu diferite optiuni de afisare.

–          Template-urile se pot personaliza, SOLIDWORKS MBD punand la dispozitie un set cuprinzator de template-uri pentru diferite tipuri de livrabile (desene si RFQ) si pentru diferite departamente (operational, productie, achizitie etc).

–          Publicarea si distribuirea datelor 3D

SOLIDWORKS MBD utilizeaza formate precum eDrawings® si 3D PDF, folosite frecvent in procesele existente. Fisierele eDrawings se pot deschide folosind gratuit eDrawings Viewer. Documentele in format 3D PDF pot fi vizualizate folosind o varietate de instrumente gratuite, inclusiv Adobe Reader™. In plus fata de furnizarea de informatii in mod asociativ, cum ar fi note, tabele, liste de materiale (BOM) si alte adnotari, puteti explora modelul in 3D cu Pan, Zoom, Rotate, Measure, Section si alte functii 3D.

–          Conformitate cu standarde industriale precum MIL-STD-31000A, ASME Y14.41, ISO 16792, DIN ISO 16792 si GB/T 24734.

–          Partajare, arhivare si reutilizare date 3D

SOLIDWORKS MBD va ajuta sa partajati direct, sa arhivati si sa reutilizati datele 3D, inclusiv geometrie, PMI, imagini si date, astfel incat sa nu fie nevoie ca dvs. si furnizorii / distribuitorii sa pierdeti timp pentru crearea de desene traditionale 2D.

–          Colaborare cu partile interesate

Colaboratorii dvs. pot revizui simplu si pot comenta desenele in SOLIDWORKS, eDrawings sau 3D PDF. Comentariile sunt salvate pentru a fi vizualizate, aprobate, modificate sau arhivate de dvs.

–          Integrare cu desene 2D

SolidWorks MBD se integreaza perfect cu desene SOLIDWORKS 2D existente. PMI si imaginile create in 3D sunt disponibile pentru reutilizare in 2D. Este simplu sa creati vederi care contin geometrie si PMI folosind editorul integrat.